Miek, Roeland en Hilde openen op 11 april Minigolf Boechout. 

Miek, Roeland en Hilde openen op 11 april Minigolf Boechout. © Filip Spoelders

Minigolf Boechout met zomerbar opent midden in de paasvakantie

Boechout -

Wie tijdens de paasvakantie nog een activiteit met de kinderen in de regio zoekt, kan vanaf 11 april terecht bij de nieuwe Minigolf Boechout. Daar liggen achttien holes op de bezoekers te wachten.

Filip Spoelders

Het initiatief van de minigolf, een van de weinigen in de streek, komt van Roeland Berebrouckx en Miek De Ridder. Het koppel runt al bijna zeventien jaar sauna De Schranshoeve aan de Olieslagerijstraat. Op het terrein naast hun zaak, waar tot voor enkele jaren een beachbar was tijdens de zomer, voeren ze momenteel de laatste werken aan hun minigolf uit.

“We hebben deze recreatiegrond een tijd geleden gekocht. Het idee om er een minigolf te ontwikkelen speelt al langer. Ons gezin speelt zelf veel minigolf. Maar zo’n ontwerp moet rijpen”, vertelt Miek.

Achttien uitdagende holes liggen er.

Achttien uitdagende holes liggen er. © Filip Spoelders

Na een periode van plannen, begonnen midden januari de werken. “We hebben gekozen voor een terrein met achttien holes. Dan hebben we steeds de mogelijkheid om competities te organiseren. Voor de holes op zich moesten we naar Nederland, want in de buurt zijn geen makers van minigolfterreinen. Verder hebben we samengewerkt met Boechoutse partners zoals architectenbureau Tectonic en aannemer L&G Mertens.”

Naast de minigolf opent er een zomerbar met terras, toiletten, een ruime fietsenparking, een ligweide en een parking voor wagens. Op termijn zal er ook een speeltuin komen. “De zomerbar zal voor iedereen toegankelijk zijn. Niet alleen mensen die komen spelen, maar ook fietsers die even willen stoppen en genieten van de rustige omgeving zijn welkom. We bevinden ons op een drukke fietsroute”, vult Hilde Vos, die Roeland en Miek als partner komt versterken, aan.

De aanplantingen en de verlichting komen er snel aan.

De aanplantingen en de verlichting komen er snel aan. © Filip Spoelders

In de zomerbar zullen koude en warme dranken worden geschonken. Voor hapjes zal er geregeld worden samengewerkt met foodtrucks. “We kennen ook enkele muzikanten. Het kan zeker gebeuren dat we een foodtruck combineren met livemuziek terwijl de gasten tijdens een mooie zomeravond iets langer kunnen spelen”, zegt Roeland.

Minigolf Boechout opent op maandag 11 april om 13u voor het grote publiek. Het zal dit seizoen al zeker tot eind oktober geopend zijn. Dat is van maandag tot zondag van 11 tot 18u en tijdens schoolvakanties van 10 tot 18u. Groepen, scholen en bedrijven mogen offertes op maat aanvragen. Een spel kost 5 euro per persoon.

Info: www.minigolfboechout.be

De zomerbar kijkt uit op de minigolf.

De zomerbar kijkt uit op de minigolf. © Filip Spoelders

Vastgoed

Jobs in de regio