© RTV

Leraren en leerlingen Mechelse school steunen Zwitserse operatie voor Bo (13)

Mechelen -

Leraren en leerlingen van COLOMAplus in Mechelen hebben centen ingezameld voor de actie Go 4 Bo!. Daarmee ondersteunen ze Bo Candries (13) die aan een ernstige longaandoening lijdt en daarvoor binnenkort een zeldzame operatie ondergaat in Zwitserland. De actie leverde 1.704 euro op.

Sven Van Haezendonck

De klasgenoten van Bo samen met enkele organiserende leerkrachten en Bo zelf, via Bednet.   © COLOMAplus

Bo Candries uit Battel (Mechelen) volgt al twee jaar les in de secundaire school in Mechelen. Het meisje startte vorig schooljaar in 1B, maar ze doet haar jaar opnieuw in 1A om haar grote droom in vervulling te kunnen laten gaan: architect worden.

Haar lessen volgt Bo allemaal via Bednet, want ze lijdt aan een ernstige longaandoening. Daarvoor ondergaat ze midden mei een zeldzame operatie in het Zwitserse Lausanne. Na de operatie houden artsen haar een week in een kunstmatige coma en daarna wacht haar nog een lange revalidatie.

Crowdfunding

Om Bo en haar ouders mentaal en financieel te ondersteunen, organiseren vrienden en familie op initiatief van Katleen Jacobs de crowdfunding Go 4 Bo!. Daar hebben ook Bo’s leerkrachten van COLOMAplus mee hun schouders onder gezet. Enkele getalenteerde leerkrachten bakten een heel weekend lang speculaas, koekjes en ander lekkers dat ze op de speelplaats verkochten.

Ze verkochten ook lotjes om een speciale taart te verloten die CakesbyAstrid bakte. De onschuldige hand van Bo trok de naam van Guy Wilms, leraar digi en ICT, die de taart mag verorberen. De actie in COLOMAplus leverde 1.704 euro op. Die schenkt de school integraal aan Go 4 Bo!. Ondertussen heeft de crowdfunding 5.000 euro opgeleverd.

https://steunactie.nl/actie/go-4-bo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen