©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

5 op 30 voor Nijlen: “Eigenlijk te zot voor woorden dat we zo zijn weggezakt”

Nijlen verloor zaterdag op Witgoor met 3-0 en staat plots nog maar één punt voor op de barrageplaats. Tijd dus om de rug te rechten en op te staan. Dat vindt ook Yens Peeters, die afgelopen zaterdag geen geluk kende bij de afwerking en zo snel mogelijk revanche wil.

“Die 3-0-uitslag is zeker overdreven, want in vond ons in het eerste halfuur zelfs de betere ploeg”, zegt Yens Peeters. “Niet dat we veel kansen creëerden, maar we hadden het meeste balbezit en gaven niks weg. Uit het niets scoorde Witgoor dan de 1-0 en dat veranderde het spelbeeld wel. Na de rust kwamen we goed uit de kleedkamer, maar door een strafschop stond het snel 2-0. Dat was wel een klap, maar we vochten terug en ikzelf kreeg twee goede kansen, maar ik miste. Ik ben er nog niet goed van, want ik weet dat als één van die kansen binnen was gegaan, we waarschijnlijk nog terug zouden komen. Nu maakte de thuisploeg het in de slotfase op een counter helemaal af.”

Na een erbarmelijke vijf op dertig is Nijlen van de vierde naar de tiende plaats weggezakt en komt de barrageplaats wel heel dichtbij. “Het is eigenlijk te zot voor woorden dat we zo zijn weggezakt. Voor de winterstop stonden we dichtbij een eindrondeplaats, nu staan we op één punt van een barrageplaats. Ik denk dat als er een klassement wordt opgemaakt van na de winterstop, we dan laatste staan. Met de kwaliteiten die wij hebben, is dat ongelofelijk. Verschillende bepalende spelers zijn uit vorm en dat laat zich gevoelen.”

Termien moet zaterdag dan maar het kind van de rekening worden. “We hebben nog vijf matchen om alles recht te zetten en we spelen nog drie keer thuis. Ik kan niet wachten tot het zaterdag is, want die gemiste kansen malen nog door mijn hoofd. Ik weet dat ik mee de oorzaak was van die nederlaag en ik wil dat zo snel mogelijk rechtzetten. De competitie is bijna ten einde en we hebben het iets te spannend laten worden. We moeten gewoon nog eens winnen en liefst zo snel mogelijk.” (givl)

Vastgoed

Jobs in de regio