© ATV

Spelers Rupel Boom niet betaald, nieuwe overname op tafel

Rupel Boom lijkt zich dankzij de recente 6 op 9 toch te kunnen handhaven in de hoogte amateurreeks, maar naast het veld is het een en al chaos. De spelers werden al sinds februari niet meer betaald en geruchten over een nieuwe overname steken steeds hardnekkiger de kop op.

Peter Nys

Begin dit seizoen werd Rupel Boom, na maandenlange ­onderhandelingen, over­genomen door de Spaanse ­investeringsgroep ­Rising ­Phoenix. De bedoeling was om de club meer financiële armslag te geven en er werd zelfs stiekem gedroomd om op ­termijn door te stoten naar 1B.

Na 23 speeldagen in de hoogste amateurreeks staat Rupel Boom echter op een teleurstellende twaalfde plaats. Maar vooral het feit dat de spelers nog altijd op hun loon van ­februari wachten, is behoorlijk onrustwekkend. Santi Flores, de verbindingsman tussen de club en de Spaanse investeerders, erkent de penibele ­financiële situatie: “Het klopt inderdaad dat de spelers hun loon van februari nog niet ­ontvangen hebben. Ik ook niet, dus ik zit in hetzelfde schuitje. Dit is geen aangename situatie. Vanuit Spanje werd me ­beloofd dat deze week alles zou geregeld worden, maar ik zal net als iedereen moeten ­afwachten.”

 

 ©  BELGA

Knopen doorhakken

Minder dan een jaar na de overname zou Rising Phoenix de club alweer willen over­laten. “Dat zijn geruchten die steeds vaker de kop opsteken, maar waar ik zelf geen weet van heb”, zegt Santi Flores. “Vorige week is er nog een ­delegatie van Rising Phoenix in België geweest. Toen hebben ze daar alvast niks over ­gelost. Ik heb de mensen van het bestuur gezien en heb ­samen met hen enkele ­gesprekken met spelers gevoerd met het oog op volgend seizoen. Als er al sprake is van een nieuwe overname, dan ben ik daar voorlopig alvast niet bij betrokken. Maar ik kan het ook niet ontkennen. Ik weet het ­gewoon niet.”

Op die manier is het natuurlijk ook lastig om nieuwe spelers aan te trekken. Santi Flores: “Het vergemakkelijkt de ­situatie er zeker niet op, nee. Een speler die nu al twee maanden op zijn centen wacht, is zeer terughoudend als het op een nieuw contract aankomt. Ik denk dat de investeerders dat intussen wel begrepen hebben. Dit moet allemaal snel uitgeklaard worden, want de tijd speelt niet in ons voordeel. De meeste clubs staan al veel verder dan wij. Deze week zouden er ­belangrijke knopen worden doorgehakt.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio