Grote stapel brandend hout bij intercommunale IOK zorgt voor enorme vuurzee en rookontwikkeling

Beerse -

In het milieubedrijf Beerse-Oost van de intercommunale IOK op de Steenbakkersdam in Beerse is maandag omstreeks 16.15u brand ontstaan in een opslagplaats van hout in openlucht. De brand gaat gepaard met veel rook die tot ver in de buurt te zien is.

bvdl

Brandweerkorpsen van de zone Taxandria kwamen massaal ter plaatse en het grootwatertransport is opgestart. De brandweer legt ook leidingen naar het nabijgelegen kanaal voor bluswater.

“Het vuur blijft beperkt tot de afvalhoop zelf. Er was even vrees dat de brand zou overslaan naar het achterliggende bos maar dat is gelukkig niet gebeurd”, zegt Bart Craane (CDE-Vlim.be), burgemeester van Beerse. “Uit voorzorg vroegen we aan mensen in de buurt om ramen en deuren gesloten te houden.”

“Het gaat om 800 ton niet-behandeld hout dat omstreeks 16.30u om een nog onbekende reden is beginnen branden”, zegt Katleen Mertens, woordvoerster van IOK. “Dat hout ligt daar buiten opgeslagen om verder te worden getransporteerd. Het gaat niet om papier want dat ligt binnen in een loods.”

Het milieubedrijf Beerse Oost naast het kanaal Dessel-Schoten is vooral een overslagplaats voor ingezameld afval. Bepaalde fracties zoals worden van hieruit ook per schip afgevoerd.

 ©  bvdl

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio