De laatste oefening in de tunnel onder de Hoge Mouw in Kasterlee dateert van 2017. 

De laatste oefening in de tunnel onder de Hoge Mouw in Kasterlee dateert van 2017. © PKK

N19g en tunnel gaan dicht voor brandweeroefeningen en onderhoud

Kasterlee

De Noord-Zuidlaan (N19g) in Kasterlee is van maandag 4 april vanaf 9u tot en met dinsdag 5 april om 6u ’s ochtends volledig afgesloten. De hulpverleningszone Taxandria en de gemeente Kasterlee organiseren enkele oefeningen. Aan de tunnel onder de Hoge Mouw vinden onderhoudswerken plaats.

De brandweer, politie en de medische discipline van de zone Taxandria houden op maandag 4 april op de N19g in Kasterlee een noodplanningsoefening in de container van de CP-OPS of operationele commandopost. Het gaat om een oefening voor de verantwoordelijken van de verschillende noodplanningsdisciplines, zonder dat brandweermedewerkers op het terrein worden ingezet.

“In de namiddag organiseert Taxandria wel een grote tunneloefening voor de brandweermedewerkers op het terrein. De vorige oefening in de tunnel dateert al van 2017”, luidt het bij de gemeente Kasterlee. “Het is de bedoeling om de basisvaardigheden en de inzet van materialen en manschappen te trainen.”

De firma Willemen Infra, verantwoordelijk voor het onderhoud van de tunnel, maakt van de gelegenheid gebruik om na de oefeningen nog onderhouds- en betonwerken uit te voeren en de camera’s en ventilatiesystemen te testen. Hierdoor is de oostkoker van de tunnel, van Geel richting Kasterlee, aansluitend afgesloten voor al het verkeer tot en met vrijdag 8 april om 6u ’s ochtends. De westkoker richting Geel is vanaf dinsdag 5 april open voor verkeer in twee richtingen. Weggebruikers moeten rekening houden met hinder en vertragingen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio