Tom Ghislain (rechts) en Dessel hielden de drie punten thuis. © Mpics

Tom Ghislain mag met leider Dessel nog eens vieren na recente 4 op 15: “Hopelijk zijn we nu opnieuw gelanceerd”

Dessel weet eindelijk opnieuw wat winnen is. Na vier gelijke spelen en één nederlaag in de jongste vijf weken hield de leider nog eens de drie punten thuis. Tegen het naburige Thes kwam Dessel pas na de rust onder stoom, goed voor de eerste zege sinds februari.

Wim Ruts

“Onze eerste helft was niet echt goed. We speelden vaak te slordig, waren niet scherp genoeg en hadden het moeilijk om in ons spel te komen”, gaf Tom Ghislain toe, “maar in de tweede helft kregen we wel grip op de partij en als je over de hele wedstrijd onze kansen tegenover die van Thes afweegt, denk ik dat de overwinning verdiend is te noemen. Het doet in ieder geval heel veel deugd om weer eens drie punten op zak te steken, want dat was alweer geleden van 12 februari toen we Patro met 1-0 klopten.”

“We hoeven deze keer niet aan het rekenen te slaan om te kijken of we nog aan de leiding blijven of niet. Bij winst doe je immers altijd een goede zaak”, aldus de rechtsback die in het slot nog een gevaarlijke tackle moest uitvoeren om Bertaccini, de gevaarlijkste man bij de bezoekers, van de gelijkmaker te houden. “Dergelijke actie in de eigen zestien is niet zonder risico”, besefte Ghislain, “maar ik moest wel iets doen want anders zou Bertaccini van dichtbij kunnen aanleggen en dat zou wel eens heel gevaarlijk geweest kunnen zijn. Ik ben blij dat ik met die actie mijn steentje heb bijgedragen om de zege over de streep te kunnen trekken. Na vijf wedstrijden waarin we amper 4 punten konden pakken, was het vandaag belangrijk om nog eens een wedstrijd te winnen. Zeker in ons eigen stadion doet dat deugd. Hopelijk zijn we nu weer gelanceerd voor een langere periode, maar in deze reeks ben je eigenlijk nooit zeker van je stuk. Elke week zijn er verrassingen en je moet in elke partij top zijn om de drie punten te pakken. Volgende week trekken we naar Olympic Charleroi en dat wordt weer een zware dobber. Die ploeg liet in de heenronde een sterke indruk op mij na en we hadden het knap lastig in die partij. Het 1-1-gelijkspel dat zij hier wegkaapten was allerminst gestolen. Ik denk dat we volgende week ook tevreden mogen zijn met een billijk gelijkspel. Het wordt in ieder geval moeilijk voetballen daar, want het terrein ligt er erg hobbelig bij. Een schoonheidsprijs zullen we daar zeker niet gaan rapen”, aldus Ghislain die hoopt dat zijn maatje Jens Verbeek snel terug fit is zodat die zijn vertrouwde plaats op de rechtsback opnieuw kan innemen en hijzelf weer een rijtje hoger kan spelen. “Ik hou er wel van om mij aanvallend uit te leven, maar op de positie waar ik nu speel zijn de kansen om mee in de aanval te trekken natuurlijk een pak minder”, besloot Ghislain.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL