©  BELGA

Drie op drie voor Kangoeroes Mechelen in Elite Gold

In de BetFirst BNXT League realiseerde Kangoeroes Mechelen na 84-66 winst tegen Heroes Den Bosch een derde opeenvolgende zege. Leuven Bears nam dan weer de maat van Landstede Hammers Zwolle: 87-71. In de Elite Silver was er winst voor Okapi Aalst versus Aris Leeuwarden (87-75) en voor Limburg United dat met 91-75 zegevierde versus Apollo Amsterdam.

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Mechelen blijft met sprankelende prestaties uitpakken. Het team van coach Kristof Michiels won na een 40-38 bonus halfweg met 84-66 van Heroes Den Bosch. Wen Mukubu was met 26 punten, 5 rebounds en 3 assists de uitblinker bij de Maneblussers. Mukubu kreeg steun van Myles Stephens (9 punten, 9 rebounds) en Domien Loubry (15 punten, 5 assists). Met drie op drie blijft Kangoeroes Mechcelen in de Elite Gold dan ook stevig in de top-3 meedraaien en blijft het na Oostende de tweede beste Belgische ploeg.

Leuven Bears won onder aanvoering van Nick McGlynn (18 punten, 7 rebounds) en Joshua Heath en na een 41-36 bonus halfweg uiteindelijk met 87-71 van Landstede Hammers Zwolle.

In de Elite Silver was er winst voor Okapi Aalst versus Aris Leeuwarden (87-75) en voor Limburg United dat met 91-75 zegevierde versus Apollo Amsterdam.

Zondag is er in Elite Gold nog Oostende-ZZ Leiden en Telenet Giants Antwerp tegen Groningen. In Elite Silver is er zondag nog Brussels versus Basketbal Academy Limburg.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio