Wat een comeback: Jonge Duivels pakken na twee late goals punt tegen Duitsland

De Belgische nationale U19-ploeg heeft zaterdag in het Finse Vantaa 2-2 gelijkgespeeld tegen Duitsland in de eliteronde van de kwalificaties voor het EK in Slovakije, dat dit jaar van 18 juni tot en met 1 juli plaatsvindt.

Bron: BELGA

Bij de rust leidde Duitsland met 0-1, na een vroeg doelpunt van Ben Bobzien (6.). De winger van Mainz verdubbelde de score in de 54e minuut. De Belgen leken op een nederlaag af te stevenen, maar dankzij een ultiem slotoffensief wisten de jonge Duivels nog een punt uit de brand te slepen.

Luca Oyen trof in de 85e minuut raak. De Duitse doelman bracht redding op een schuiver van Sandra, in de herneming duwde de aanvaller van KRC Genk de bal tegen de netten. En vier minuten later kopte Lynnt Audoor op hoekschop de 2-2 binnen, gevolgd door een grote vreugde-uitbarsting bij het Belgische team.

Woensdag won het team van Wesley Sonck met 3-1 van Finland. In de stand leidt België met 4 punten. Duitsland volgt met 2 punten, voor Italië (1) en Finland (0). Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor het EK. Later op de dag speelt Italië tegen Finland.

Dinsdag nemen de jonge Duivels het op tegen Italië.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio