©  USA TODAY Sports

Elise Mertens laat zich in Miami ringeloren door amper 16-jarige wildcard: “Het is dom dat ik deze match heb verloren”

Elise Mertens (WTA 24) was vrijdag gefrustreerd na haar uitschakeling in de tweede ronde van het WTA 1000-toernooi in Miami. Het 20e reekshoofd liet zich verrassen door de 16-jarige wildcardspeelster Linda Fruhvirtova (WTA 279). De Tsjechische haalde het met 7-5, 2-6 en 6-1.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Het is dom dat ik deze match heb verloren”, reageerde Mertens. “De wedstrijd was tamelijk onsamenhangend, met heel wat hoogtes en laagtes. Ik vind dat ik best wel goed geserveerd heb, maar ik heb er niet van kunnen profiteren.” 

“In de tweede set kon ik mijn niveau opkrikken, maar ik was te onregelmatig. Ik maakte te veel fouten in de derde set, terwijl zij stabiel bleef spelen.” 

“Het is niet evident om te spelen tegen een jongere die opkomt en niets te verliezen heeft. Maar ik heb toch de ervaring in mijn voordeel. Ik had constanter moeten zijn. Dat is een beetje het verhaal van de afgelopen weken. Ik moet opnieuw het agressieve tennis vinden en mijn foutenlast beperken. En voordeel halen uit mijn opslag. Er zijn veel zaken die beter kunnen”, besloot Mertens.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio