©  Dick Demey

Perfectie op het groene laken: Stuart Bingham pot zijn negende 147 maximum weg tijdens Gibraltar Open snooker

Stuart Bingham (WS-13) heeft vrijdag voor de negende keer in zijn carrière een 147 maximumbreak gescoord. De 45-jarige Engelsman potte in het laatste frame van zijn 4-1 zege in de derde ronde van het Gibraltar Open tegen Gerard Greene (WS-104) vijftien keer rood en zwart en alle kleuren weg.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Ball-run” zorgde zo voor de 174e 147 in de snookergeschiedenis, de achtste dit seizoen.  Alleen Ronnie O’Sullivan (15 keer), John Higgins (12) en Stephen Hendry (11) voerden het kunststukje al vaker op dan Bingham, die sinds 2018 zes van de 37 meest recente maximums voor zijn rekening nam. 

“Wanneer ik er zin in heb, ga ik er altijd voor”, vertelde de wereldkampioen van 2015. “Al vroeg in het frame zag ik dat de ballen er perfect voor lagen. Ik denk dat ik er op training al wel 300 gemaakt heb, maar het voor een publiek doen is natuurlijk veel leuker.”

O’Sullivan (WS-2) en Higgins (WS-6) zullen hun totaal dit toernooi overigens niet aandikken. O’Sullivan werd vrijdag al in de eerste ronde met 4-3 uitgeschakeld door Ben Woollaston (WS-45). “The Rocket” gaf daarbij een 1-3 voorsprong uit handen. Voor Higgins eindigde het in de derde ronde met een 4-2 nederlaag tegen Jimmy Robertson (WS-29).

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio