©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giants ontvangen Groningen, Kangoeroes gastheer voor Den Bosch

Telenet Giants Antwerp ontvangt zondag Groningen. Na een 1 op 2 in de Elite Gold is het ­money time. “Vanaf nu moet het beter”, zegt de Amerikaanse forward Markel Brown.

cpm, luhe

Coach Luc Smout houdt wel een slag om de arm. Thijs De Ridder en Niels Van Den Eynde kregen griep, Roby Rogiers (knie) en Matt Tiby (voet) zijn onzeker en Niels De Ridder, die minstens nog drie ­weken out is, is er zeker niet bij.

Groningen, dat vorige week de bekerfinale won van Heroes Den Bosch, eindigde in de Neder­landse reguliere fase met 14 op 20 derde en begon de Elite Gold, net als Telenet Giants Antwerp, met een 1 op 2. “We moeten tegen die Nederlandse ploegen tonen dat we de betere zijn”, aldus Brown. “Als we naar ginder gaan, moeten we ons aanpassen aan hun niveau en spelwijze en vooral harder spelen. Als zij naar hier ­komen, moeten we hen onze spelwijze opleggen en domineren.”

Markel Brown kijkt positief terug op zijn eerste seizoen bij de ­Giants. “Ik ben graag in Antwerpen. Dit is een ongelooflijke stad. Zeker nu het warmer wordt. Ik ben van Louisiana maar woon in Texas en ben hoge temperaturen gewoon. Of ik volgend seizoen nog een Giant ben? Ik zal eerst maar proberen gezond te blijven deze campagne. Ik zou graag ­blijven, maar heb nog met niemand gesproken.”

Kangoeroes Mechelen recupereert Palinckx

Kangoeroes Mechelen brengt in de Elite Gold bevestiging van het knap resultaat in de Belgische ­reguliere fase. Daar eindigde het achter Oostende op een fantas­tische tweede plaats. In de Elite Gold opende het met winst tegen ZZ Leiden en won het vorige week bij Landstede Hammers Zwolle. “Vanavond tegen Heroes Den Bosch recupereren we Mattias Pallinckx, die drie weken out was met een voetblessure”, aldus coach Kristof Michiels. “We ­willen onze positie in deze Elite Gold consolideren. Winst in onze thuiswedstrijden tegen de Nederlandse opponenten is dus een must.”

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio