©  ISOPIX

Eden Hazard moet alweer geopereerd worden om plaatje te laten wegnemen

Eden Hazard moet opnieuw onder het mes. Artsen zullen bij de 31-jarige Rode Duivel een plaatje weghalen in de rechterenkel, dat er al sinds 2017 zit. Dat heeft zijn team Real Madrid vrijdag gemeld. “Het is bedoeld om een probleem op te lossen dat al tijdje speelt”, lichtte bondscoach Roberto Martinez toe.

vva, jug, lvdw

De ingreep zal “de komende dagen” plaatsvinden, meldt Real. Volgens de dokters gaat het om een operatie met weinig risico. Hoelang Hazard out zal zijn is voorlopig nog moeilijk in te schatten. Ook bondscoach Roberto Martinez kon er geen uitsluitsel over geven. “Hij zal een tijdje out zijn, maar ik weet niet of hij in juni beschikbaar zal zijn voor de Nations League-wedstrijden. Ik heb wel veel vertrouwen in Eden. Als hij fit is, kan hij belangrijk zijn voor ons.”

Spaanse media melden dat onze landgenoot maximaal vijf weken buiten strijd zou zijn. Dan zou Hazard wel het einde van het seizoen bij de Koninklijke nog kunnen meemaken en dan zou hij ook de vier Nations League-wedstrijden halen die de Duivels van 3 tot en met 13 juni afwerken.

Hazard speelde nog bij Chelsea toen het titaniumplaatje in 2017 in zijn enkel werd gehecht. Sinds hij in de zomer van 2019 bij Real aankwam, sukkelde hij van de ene blessure naar de andere. Dit seizoen kwam hij bij Real nog maar zeven keer aan de aftrap in La Liga. Vorig jaar was er voor het EK al even sprake van een operatie om het bewuste plaatje te verwijderen, maar Real Madrid stemde toen niet in. Dit keer dus wel. Of Hazard zelf aanstuurde op een operatie is voorlopig nog niet duidelijk. Martinez gaf wel nog mee dat het niet om een nieuwe blessure gaat, maar wel om een medische discussie. “Het was geen sportieve, maar wel een medische discussie. Het is bedoeld om een probleem op te lossen dat al tijdje speelt. Voorheen werd de conservatieve methode gebruikt, die werd op dat moment als het beste geacht. Maar nu wordt het tijd geacht om het anders op te lossen. Dit is geen nieuwe blessure.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio