Het Kielplein. 

Het Kielplein. ©  rr

Kleuter vindt 33 bolletjes cocaïne op speelplaats, vluchtende dealer krijgt twee jaar cel

Kiel -

Een 27-jarige Marokkaan is veroordeeld tot twee jaar cel. Hij verkocht cocaïne in de buurt van een kleuterschool en gooide in zijn vlucht de drugs op het schoolterrein, een verzwarende omstandigheid.

Op camerabeelden zag de politie in september 2021 een vermoedelijke drugsdeal gebeuren op het Kielplein in Antwerpen. Toen het wijkteam van het Kiel de vermoedelijke dealer wilde controleren, zette die het op een lopen. Hij werd gevat, maar er kon maar één bolletje cocaïne teruggevonden worden. Een doosje dat op de camerabeelden te zien was, kon niet bij de man gevonden worden.

De 27-jarige Jawad B. bleek het doosje tijdens zijn vlucht op de terreinen van de nabijgelegen kleuterschool Creatopia te hebben gegooid. Een kleuter vond het doosje, waarin 33 bolletjes cocaïne bleken te zitten. Het kind kreeg het doosje gelukkig niet open en gaf het aan een juf. Die verklaarde aan de politie dat een aantal leerlingen vroeg of ze een ‘muntje’ mochten.

B. verscheen voor de strafrechter in Antwerpen wegens drugshandel, met als verzwarende omstandigheid dat de feiten gepleegd werden ten aanzien van een kind jonger dan twaalf. De beklaagde betwistte die tenlastelegging, maar de rechtbank vond dat hij duidelijk kon weten dat de terreinen die van een kleuterschool waren. “Hij aanvaardde zo het risico dat de drugs in handen van een kind zouden komen”, staat in het vonnis. “Zo bracht hij kleuters in gevaar.”

Jawad B. werd veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 8.000 euro, dat laatste met uitstel.

 

 ©  Politiezone Antwerpen

 (sare)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio