©  AFP

Merknaam Suez verdwijnt in België

Na de overname van afvalverwerker Suez door concurrent Veolia zal de merknaam Suez verdwijnen in België. De integratie van de twee Franse bedrijven in ons land zal geen jobs kosten. Dat zegt COO Businessline Waste bij Veolia, Philippe Tychon.

blgBron: BELGA

Nadat Suez zich lange tijd probeerde te verzetten tegen een vijandig overnamebod van Veolia, bereikten ze vorig jaar toch een akkoord. Suez werd daarbij gewaardeerd op 13 miljard euro. 

In België en Luxemburg tellen de bedrijven samen 4.200 medewerkers. Er zullen geen jobs sneuvelen bij de samensmelting, aldus Tychon. “We zijn in België complementair voor onze kernactiviteiten: milieu, water, energie en afval. We willen meer jobs creëren in de toekomst. We hebben nog veel openstaande vacatures.”

De integratie start vrijdag en zal afdeling per afdeling verlopen, legt Tychon uit. “Veolia is onze naam voor de toekomst. In Frankrijk en op andere plaatsen blijft Suez in gebruik, maar in België en Luxemburg wordt alles Veolia en zal de naam Suez verdwijnen.”

Vastgoed

Jobs in de regio