De Iraanse leider Ayatollah Ali Khamenei.  

De Iraanse leider Ayatollah Ali Khamenei.  ©  EPA-EFE

Iraanse gemeenschap betoogt aan Amerikaanse ambassade en vraagt sancties tegen eigen regime

De Iraanse gemeenschap van België heeft donderdag naar aanleiding van het bezoek van Amerikaanse president Joe Biden betoogd aan de Amerikaanse ambassade. Ze vragen dat het Iraanse regime verantwoordelijk wordt gehouden voor de gruweldaden tegen haar eigen volk.

blgBron: BELGA

De Iraanse manifestanten verzamelden in de nabijheid van de Amerikaanse ambassade met Iraanse vlagen, afbeeldingen van mensen die geëxecuteerd werden en met slogans die het beleid en de mensenrechtenschendingen van het Iraanse regime veroordelen. “Democratie en vrijheid, verander het Iraanse regime”, scandeerden ze.

“We vragen dat er grondige veranderingen komen met een staat die gelijkheid tussen man en vrouw erkent en die geen nucleaire activiteiten nastreeft”, vertelt Mehdi Nobari van de Iraanse gemeenschap in België.

De Iraanse oppositie benadrukt dat het opheffen van sancties tegen Iran net een verkeerd signaal zal geven en daarom eist ze dat er feller wordt opgetreden. Onder de nieuwe Iraanse president Ebrahim Raisi is de repressie tegen het eigen volk en het aantal executies nog groter geworden.

“De Iraanse dictatuur moet verantwoordelijk gesteld worden voor de schending van de mensenrechten in Iran en ook voor haar terroristische daden”, besluit Nobari.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio