Vanaf volgend schooljaar krijgen de laatstejaars van de lagere school les op deze parking. © RR

Basisschool Salto krijgt drie modulaire klassen in afwachting van uitbreiding

Oud-Turnhout -

Het gemeentebestuur biedt het groeiende leerlingenaantal van basisschool Salto het hoofd met de aankoop van drie modulaire klassen. Vanaf volgend schooljaar krijgen leerlingen van de derde graad les op de parking in de Pausenstraat.

Wouter Adriaensen

Het aantal leerlingen van zowel de gemeentelijke basisschool Salto als vrije basisschool Delta, die op wandelafstand van elkaar liggen in het centrum van Oud-Turnhout, zit al enkele jaren in stijgende lijn. De komst van nieuwe woongelegenheden zorgt er voor dat die tendens niet snel lijkt om te keren. “Voor al die leerlingen voorzien we natuurlijk graag een plaatsje”, zegt schepen voor Onderwijs Liesbet Dierckx (Groen). “Als gemeentebestuur staan we garant voor kwaliteitsvol onderwijs. We willen garanderen dat Salto een plek blijft waar elk kind zich ten volle kan ontplooien.”

Twee jaar geleden werd bekend dat beide scholen een subsidieaanvraag deden voor het verbouwen, renoveren en uitbreiden van zowel klassen als administratieve lokalen. Zo’n traject duurt echter jaren. Om op korte termijn extra ruimte te creëren voor Salto worden er op de parking in de Pausenstraat drie modulaire klassen geplaatst. Dankzij een doorgang van de parking naar de speelplaats van Salto kunnen de leerlingen gebruik blijven maken van de speelplaats, toiletten en refter van de school.

Veel goesting

“Het schoolteam van gemeentelijke basisschool Salto kijkt met veel goesting uit naar de extra mogelijkheden die deze uitbreiding ons biedt”, zegt directrice Thamara de Nijs. “We zorgen er samen voor dat Salto een warme plaats blijft met leerkansen voor alle leerlingen. Voor de ingebruikname van de modulaire klassen mikken we op 1 september 2022.”

Na de goedkeuring van de aankoop van de modulaire klassen worden nu offertes opgevraagd en wordt een omgevingsvergunning aangevraagd voor de plaatsing er van. De parking zal immers niet meer gebruikt kunnen worden door wagens. Het gemeentebestuur wijst op alternatieve parkeermogelijkheden in de Neerstraat, achter Ontmoetingscentrum De Djoelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners