Uitblinker Gabriel Carvalho Alleoni (2de van links) viert de 2-1 met zijn ploegmaat. © Mpics

Gabriel Carvalho Alleoni schiet ASV Geel met twee goals terug in de titelrace: “Mijn snelheid uitgespeeld”

ASV Geel trok overtuigend aan het langste eind in de topper tegen Berg en Dal. De Meerhoutse co-leider kwam wel snel op voorsprong, maar kreeg na de gelijkmaker nog nauwelijks vaste voet aan de grond tegen een veel gretiger ASV. “We toonden dat we zowel individueel als collectief sterk zijn”, benadrukte uitblinker Gabriel Carvalho Alleoni.

Annelies Frederickx

“Er stond veel op het spel en dus verschenen we allemaal heel gemotiveerd aan de aftrap”, begint matchwinnaar Carvalho Alleoni zijn verhaal. “Het eerste doelpunt viel wel aan de overzijde, maar dat verontrustte ons niet. Het was belangrijk om de focus te houden en dus zeker niet te panikeren. We kwamen al snel gelijk en die treffer gaf ons extra kracht.”

Op het halfuur ging de bal op de stip en kreeg Carvalho de kans om zijn team op voorsprong te schieten. “Een belangrijk moment en dus gaf die strafschop mij wel wat stress, maar gelukkig faalde ik niet. Na die 2-1 gingen we nog beter spelen en kwam Berg en Dal nog nauwelijks in de match. Na de pauze probeerden zij het tij nog te keren, waardoor er steeds meer ruimte vrij kwam voor ons. Daar heb ik met mijn snelheid gebruik van kunnen maken om de match helemaal te beslissen.”

In het Meerhoutse kamp kwam de nederlaag duidelijk hard aan. “Zeggen dat deze nederlaag een dreun is voor ons, is een understatement”, gaf aanvoerder Aziz Moutawakil doodeerlijk mee. “We begonnen gretig aan de wedstrijd en kwamen ook snel 0-1 voor. Daarna zakten we evenwel helemaal weg.”

Wat daar de verklaring voor was? “Elke tweede bal was voor Geel en de thuisploeg was ook duidelijk gretiger dan wij. Hun overwinning is dan ook verdiend. Wij konden op geen enkel moment aanspraak maken op de zege of op een punt, al had ik dat uiteraard graag anders gezien.”

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL