© Bart Van den Langenbergh

Dertiger bedreigt personeel kebabzaak met kettingzaag

Meerhout

De uitbaters van een kebabzaak in Meerhout schrokken zich een hoedje toen op 25 juli 2021 een klant plots met een kettingzaag in de deur stond. De dader, Robby B. (37) uit het Limburgse Halen, riskeert hiervoor een veroordeling.

Na een discussie over het dragen van een mondmasker en over het langzaam terugkrijgen van wisselgeld bedreigde de dertiger op 25 juli vorig jaar de werknemers van een kebabzaak. “Nadat hij naar het personeel had geroepen en een van hen had bedreigd, ging hij in de deuropening van de zaak met een kettingzaag staan”, zei openbare aanklager Veerle Van Gorp op de rechtbank in Turnhout. “De opgetrommelde politie kon B. in zijn bestelwagen aantreffen. In de laadruimte lag de kettingzaag waarvan de motor nog warm was.”

Op het politiekantoor gedroeg de Limburger zich weerspannig. Hij verzette zich hevig toen de inspecteurs tijdens de fouille zijn broeksriem wilden uitdoen. Het parket vorderde een gevangenisstraf van tien maanden met probatie-uitstel en een boete.

De verdediging ging voor het opleggen van een werkstraf. “Mijn cliënt zit er hier heel beschaamd bij. Het was toen niet zijn beste dag met het incident met de kettingzaag als exponent”, pleitte zijn raadsman. “Hij had toen relationele problemen en had te veel alcohol gebruikt in een moeilijke coronaperiode. De man wilde zeker niemand fysiek pijn doen.” Vonnis op 25 april. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio