Kontich-speler Gilles Van Remoortere trapt de bal weg voor de ogen van Zeno Adriaenssen. © koen fasseur

Matig Kontich wijst naar flaterende grensrechter: “We waren niet goed, maar dit voelt aan als onrecht”

Op bezoek bij Kalmthout is Kontich niet verder geraakt dan een schamel punt. Een lange tijd leek een flater van doelman Chevaughn Thiam rood-geel de drie punten op te leveren, tot een foute inschatting van de grensrechter indirect voor de late gelijkmaker zorgde. “Dit voelt onrechtvaardig”, aldus Kontich-trainer Peter De Peuter.

Lieven Verheyen

We zijn in de allerlaatste minuut. Nadat Kalmthout een inworp krijgt, komt de bal in het spel. Via de wind en zonder dat iemand hem aanraakt, gaat de bal opnieuw buiten. In plaats van de bal aan Kontich te geven, krijgt Kalmthout tot eigen verbazing opnieuw een inworp. “En uit die onterechte inworp komt de bal via een geharrewar tegen een arm en krijgen we nog een strafschop tegen”, zuchtte doelman Jef Snyders diep.

“Niet alleen zien we zo de zege alsnog uit onze handen glippen, na het eindsignaal verlies ik in de heat of the moment nog de controle over mezelf en krijg ik twee keer geel. De eerste keer omdat ik cynisch vertel dat een slechte wedstrijd een slechte arbitrage verdient. En de tweede keer omdat ik uit woede om de gele kaart mijn drinkbus op de grond gooi. Eigenlijk schaam ik me nog het meeste voor mezelf. Ik zeg altijd tegen mijn ploegmaats om respect te hebben voor de beslissingen van de arbitrage.”

Ook Kontich-trainer Peter De Peuter moest tot kalmte gemaand worden. “Een kwartier voor tijd kan Kreydt alleen op doel gaan. Hij wordt onterecht afgevlagd omdat een andere ploegmaat in buitenspelpositie staat. Diezelfde assistent doet ons met de inworp de das om. Dit voelt onrechtvaardig. Al moeten we ook wel durven toegeven dat we niet echt goed waren.”

Bij Kalmthout was de vreugde groot. “Dit punt is een echte opsteker”, gaf doelpuntenmaker Haverhals aan. “Op basis van onze eerste helft was het ook zeker verdiend. Dit nemen we mee naar de volgende matchen. Al was de ingooi best wel een mooi geschenk”, glimlacht Haverhals.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen