Danté Walen De Keyser (links) bezorgde Cappellen de zege. 

Danté Walen De Keyser (links) bezorgde Cappellen de zege. © koen fasseur

Van Kerckhoven boekt met Cappellen overtuigende zege tegen ex-ploeg: “Cijfers konden nog hoger oplopen”

Tegen het hoog aangeschreven Aalst, dat twee weken geleden de onbetwiste leider Hoogstraten in eigen huis op de knieën kreeg, boekte Cappellen een ruim verdiende overwinning dankzij twee doelpunten van Walen De Keyser. “De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen”, vond Jonas Van Kerckhoven, die mee aan de basis lag van het tweede doelpunt.

Eddy Nouws

Zoals enigszins verwacht startten de offensief ingestelde bezoekers erg gedreven. Hun verhoopte voorsprong werd evenwel voorkomen door Björn Joossens, die een schitterende redding in huis had op een schot van Dekuyper.

“Als Björn die redding niet doet, krijgen we een heel ander verhaal”, was Van Kerckhoven duidelijk. “De bezoekers zouden zich aan hun voorsprong optrekken en ons nog meer onder druk gezet hebben. Dat gebeurde gelukkig niet en twee minuten later konden we zelf de score openen, waardoor de wedstrijd er meteen helemaal anders uitzag. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar dat verliep nogal stereotiep met hoge voorzetten en hoekschoppen, waarmee onze kopsterke verdedigers en Björn Joossens wel raad wisten. We probeerden er altijd voetballend uit te komen, wat resulteerde in enkele uitstekende kansen, maar de doelman kon zich bij een drietal kansen onderscheiden en de score beperken.”

Van bij het begin van de tweede helft probeerden de bezoekers druk te zetten, maar Joossens wist raad met een afstandsschot van Verkerken en een kopbal van Mbaye. “Door onze sterke organisatie en door hard te werken hielden we de controle en konden we succesvol tegenprikken”, vervolgde Van Kerckhoven.

“Nog voor het uur zetten we een aanval uit het boekje op waarbij ik Robbe Kil kon bereiken, die op zijn beurt de bal tot bij Danté Walen De Keyser kopte. Het tweede doelpunt van Danté ontnam daarna bij heel wat Aalstspelers de drive om er nog voor te gaan, maar we moesten toch op onze hoede blijven. Een derde doelpunt was welkom geweest om de wedstrijd definitief te beslissen. Een tegendoelpunt uit het niets zou immers het vuur bij de bezoekers hebben aangewakkerd, maar dat gebeurde gelukkig niet.”

Door de winst werd het voor Van Kerckhoven een blij weerzien met zijn ex-ploeg. “Ik kwam op mijn flank voortdurend in de zone van Arne Van den Eynde en Falko Geenens, met wie ik nog samenspeelde bij respectievelijk Aalst en Temse. Na het ontgoochelende verlies uit de heenwedstrijd was dit dus een leuke revanche. Belangrijker was evenwel dat we als ploeg een sterke prestatie hebben geleverd. Het puntenverlies tegen de degradatiekandidaten Wijgmaal en Pepingen-Halle is daarmee grotendeels gecompenseerd. Onze grote sterkte is momenteel de polyvalentie van de kern. Verschillende jongens kunnen op meer dan één positie spelen, zonder dat de samenhang er onder lijdt. Natuurlijk schuilt opnieuw het gevaar van onderschatting om de hoek na deze twee deugddoende zeges. Zaterdag moeten we tegen een City Pirates in vorm van bij de aftrap dezelfde ingesteldheid tonen als de voorbije weken om een ontgoocheling te vermijden.”

Schipper: “Van bij de aftrap zag ik een ploeg met honger, de wil spatte eraf”

Na een prima collectieve prestatie van zijn Cappellen had coach Schipper heel wat redenen om tevreden terug te blikken. “Van bij de aftrap zag ik een ploeg met honger. De wil om er iets van te maken spatte eraf. We brachten andermaal een partij modern voetbal met veel lopende spelers en diepgang. We zochten en vonden de ruimtes door goed gebruik te maken van de flanken.”

Nochtans startte de wedstrijd vrij hectisch. Vlak voor de aftrap liep Thomas Van Zantvoort een spierblessure op, waardoor er in extremis moest herschikt worden. “Nico Lemaire ging een positie hoger spelen en Hatim Akarom, die in principe op de bank zou beginnen, was tijdig opgewarmd om op de rechtsachter te starten”, lichtte Schipper toe.

“Het is illustratief voor de ingesteldheid van de groep dat dit probleemloos werd opgepikt”, was de coach tevreden. “Met de beoogde winst tegen een ploeg uit de top drie bekronen we een zeer sterke periode. Door de recente 29 op 39 hebben we zelfs uitzicht op de derde plaats. Eerste opdracht is evenwel volgende zaterdag de wedstrijd op City Pirates tot een goed einde brengen. Een derby tussen twee ploegen die met beperkte middelen en een goede ingesteldheid uitstekend werk leveren. Hopelijk kunnen we zaterdag de supporters trakteren op een wervelende partij voetbal.”

Vastgoed

Jobs in de regio