“Yannick Aps (links) was één van de weinigen die vandaag op niveau speelde.”  © EWT

Speelt coach Buyens volgend jaar met Sint-Niklaas in provinciale reeksen? “Behoud wordt moeilijk”

Sint-Niklaas pakte tot dusver twee punten in 2022, verloor tegen rechtstreekse concurrenten Melsele en Rhodienne en nu kreeg het een 0-6-pandoering om de oren tegen Lochristi. Amper negen seizoenen geleden speelde deze club in de toenmalige tweede klasse

Marc Van Hoeyland

“Voor mij is deze 0-6 niet echt een verrassing. Ik ken Lochristi van binnen en van buiten”, zegt Robby Buyens die vorig seizoen nog T1 was bij de Gentenaars. “We zitten ook in de hoek waar de klappen vallen, deze week waren er slechts acht spelers op training. Vandaag stonden er spelers op het terrein die een dag eerder nog moesten testen omdat ze deze week ziek in bed lagen.”

Een ander scenario bij Lochristi. “Dat is een volwassen ploeg met veel duelkracht. Mannen tegen jongens. Bij ons zie ik geen duelkracht, dat is al een heel seizoen zo. Er is ook niemand die dit team op sleeptouw neemt, geen beweging voorin. Het is moeilijk. Heel moeilijk”, zucht de Sint-Niklase coach.

“Er is te weinig voetbalinzicht in deze ploeg, bij Lochristi zag je al die automatismen. Ik ken die ploeg, dat was mijn ploeg, een ploeg die van achteraan uitvoetbalt en steeds de juiste oplossing zoekt en vindt. Die kwaliteit hebben wij niet. Wij kunnen wel voetballen maar de meesten denken alleen mee in balbezit, niet in balverlies. Als je ziet dat ik Jordy Vael, een verdediger die net uit quarantaine komt, mee in de spits moet zetten dan weet je hoe groot de nood is.”

Toch ziet de T1 nog veel andere problemen. “Nu moet ik proberen die koppen weer omhoog te krijgen. Moeilijk, want er zit zo weinig karakter in deze groep dat het niet makkelijk is. Moest ik in mijn betere jaren op dat veld gestaan hebben, dan stak Thomas Zwart, die hier vandaag alle goals mag maken, met zijn kop in de grond. Al vind ik dat Yannick Aps achterin wel een goede match speelde, één van de weinigen die op niveau was vandaag. Die jongen heeft dit seizoen niet veel gespeeld maar was vandaag wel verdienstelijk.”

Kan Sint-Niklaas zich redden? “Ik zal er in ieder geval alles aan doen en ik hoop dat de spelers ook beseffen dat het op karakter zal moeten gebeuren. Nu volgen Hamme en Lebbeke, twee ploegen uit de top vijf maar ook tegen alle andere tegenstanders moet je die grinta tonen en dat is blijkbaar een probleem. Het behoud wordt een heel moeilijke affaire maar je moet in de goede afloop blijven geloven. Ik wrijf me dit zelf aan want als T1 ben ik verantwoordelijk voor deze ploeg maar als je slechts met 8 van de 20 kernspelers kan werken, wordt het moeilijk.”

Vastgoed

Jobs in de regio