Ludo Geluykens op de Grote Markt in Lier. © Chris Van Rompaey

Verhaal van tuinman over vrouwen in badpak inspireert auteur tot nieuwe politiethriller

Lier, Ranst -

Met zijn politiethriller Valse Beloftes laat Ludo Geluykens uit Ranst al voor de dertiende keer enkele moorden oplossen door commissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter. Het verhaal speelt zich af in Lier, Ranst en Middelkerke.

Chris Van Rompaey

“De inspiratie voor mijn boeken haal ik altijd uit het dagelijkse leven, mijn levenservaringen als het ware. Maar met de coronaregels konden we niet meer op reis en we mochten meer niet buitenkomen dan wel. Er viel dus weinig te beleven. Gelukkig had ik nog wat krantenknipsels bewaard van een bankoverval en een homejacking”, zegt Ludo Geluykens.

“Los daarvan was ik, in de beginperiode van corona, met een vriend gaan golfen en nadien iets gaan drinken in brasserie Mijn Gedacht in Emblem (Ranst). Nu is die vriend iemand die af en toe helpt bij een tuinman. En naarmate we meer bier dronken, werden zijn verhalen heroïscher. Hij vertelde over hoe sommige beeldschone vrouwen soms in badpak kwamen zonnen op het terras, terwijl hij het gras aan het afrijden was. Mijn fantasie sloeg op hol en plots kreeg de term ‘het gras afrijden’ een heel andere betekenis.”

Bankdirecteur

“Dat alles gaf me voldoende inspiratie voor Valse Beloftes, mijn dertiende politiethriller. Het verhaal begint met een overval bij een bankdirecteur in de Elzenlaan in Lier. Enkele dagen later wordt een vrouw thuis, in de Marnixdreef in Lier, vermoord terwijl haar man, eigenaar van een meubelzaak, in de loge van Lierse naar het voetbal kijkt. Somers en De Winter moeten uitzoeken of beide zaken met mekaar te maken hebben. Tijdens het onderzoek vallen nog slachtoffers. En als rode draad door het verhaal loopt er een tuinman die meer doet dan het gras afrijden”, verklapt de auteur.

Ludo Geluykens stelt zijn boek voor op woensdag 6 april om 19u in de bibliotheek van Ranst, Gasthuisstraat 17. Vooraf inschrijven gewenst.

‘Valse Beloftes’ is uitgegeven door Leesgenot, telt 300 pagina’s en kost 20 euro. Te koop in de boekhandel en via www.bol.com. De roman is ook als e-book te koop bij Amazon.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier