Stephanie Vanden Eede, Kurt Vermeiren en andere Schotense Vooruit-leden bij de buit aan zwerfvuil. © RR

Vooruit en Vlaams Belang vegen Schoten schoon en vormen coalitie tegen sluikstorters

Schoten -

Politiek mogen ze dan doorgaans mijlenver van elkaar verwijderd staan, als het op de reinheid van Schoten aankomt, blijken Vlaams Belang en Vooruit wel op dezelfde golflengte te zitten.

Samen blik en borstel hanteren zat er niet in, maar zowel Stephanie Vanden Eede (Vooruit) en haar ploeg als de witte tornado’s van Tommy Van Look (Vlaams Belang) trokken op verschillende plekken ten aanval tegen zwerfvuil.

“Onze buit was niet min,” zegt Kurt Vermeiren, gemeenteraadslid voor Vooruit Schoten. “We raapten een heel aantal goedgevulde vuilzakken op. Vooral blikjes, maar ook een veel mondmaskers. Het is triestig dat zo’n acties nodig zijn. Eigenlijk is het simpel: ruim je afval op, het hoort niet thuis in de natuur.”

De socialisten betreuren dat deze acties nog steeds broodnodig zijn. “Vervuilers moeten getraceerd en beboet worden”, vindt Vermeiren. “Wat ons betreft, mogen ze sluikstorters echt streng straffen. Want het is met gemeenschapsgeld dat de overheid het sluikstort opruimen. Geld dat beter ergens anders aan besteed zou worden.”

Tommy Van Look, Piet Bouciqué en andere Vlaams Belang-leden uit Schoten focusten op de wijk Atheneum. © RR

Keiharde sancties

Elders in Schoten offerde ook een legioentje VB’ers hun vrije weekenddag op voor de strijd tegen zwerfvuil. “Jawel, ook wij zijn een milieubewuste partij”, aldus afdelingsvoorzitter Tommy Van Look. “We staken de handen uit de mouwen in de Atheneumwijk voor een schoner Schoten. We raapten zwerfvuil op én vestigen hiermee de aandacht op de zwerfvuilproblematiek die in veel wijken duidelijk zichtbaar is. Alleen in de wijk atheneum verzamelde we drie zakken troep.”

“Onze partij zal om regelmatig een andere wijk onderhanden nemen om ermee voor te zorgen dat onze gemeente mooi en proper blijft. De partij is duidelijk: keiharde sancties voor sluikstorters.”(jaa)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio