Frédéric Thiebaut pleit(te) ook in het dossier Propere Handen en de zaak rond studentenvereniging Reuzegom en de dood van Sanda Dia, maar koos toch voor het proces rond de politieman die een meme van Jinnih Beels verspreidde.  

Frédéric Thiebaut pleit(te) ook in het dossier Propere Handen en de zaak rond studentenvereniging Reuzegom en de dood van Sanda Dia, maar koos toch voor het proces rond de politieman die een meme van Jinnih Beels verspreidde.  © Jeroen Hanselaer

Frédéric Thiebaut verdedigde politieman die spotprent Jinnih Beels verspreidde: “Vrijgesproken door de rechter, veroordeeld door het publiek”

De Mechelse strafpleiter Frédéric Thiebaut is sinds enkele jaren een bekend gezicht in de rechtbanken in de Dijlestad en ver daarbuiten. Hij treedt en trad op in verschillende mediagenieke zaken. Maar net die media-aandacht valt hem soms moeilijk. “Zonder die aandacht weet ik niet of mijn cliënt zijn job zou zijn verloren”, zegt hij over de zaak waarin hij de politieman verdedigde die werd beschuldigd van racisme omdat hij een spotprent over Jinnih Beels had verspreid.

Sam Reyntjens

MEER OVER