Bart De Pooter in de tuin van zijn tweesterrenrestaurant Pastorale. ©  Jan Van der Perre

Sterrenchef Bart De Pooter opent visrestaurant in Antwerpse Hangar 26-27

Antwerpen -

Na de aangekondigde opening van twee plantaardige restaurants in het toekomstige Sapphire Hotel, kijkt sterrenchef Bart De Pooter alweer uit naar een nieuwe uitdaging. In Hangar 26-27 in Antwerpen opent hij eind september-begin oktober het visrestaurant Vis van A.

Johan Van Baelen

Tweesterrenchef Bart De Pooter werd voor het project aan de Scheldeboord aangezocht door projectontwikkelaar Nextensa. “Zij hadden gezien wat we op de Foodmarket in La Gare Maritime nabij Tour en Taxis in Brussel doen”, vertelt Bart De Pooter. “Daar heb ik zelf voedingsprojecten lopen en ik beheer er ook enkele projecten van buitenlandse chefs.” De projectontwikkelaar, die de Hangarsite renoveert in opdracht van de stad Antwerpen, vroeg Bart De Pooter als uithangbord voor een nieuw concept.

“Ik heb altijd iets laagdrempeligs met vis willen doen, de keuze was dus vlug gemaakt.” Vis van A verscheen al snel aan de horizon. “Architecten Simon Adriaenssens, Jan Bleys en Simon Desmet van Stay Studio, Arshorti en Mentall renoveren de hangar volledig. Rondom komt een terras van 1.000 vierkante meter in schelpvorm, een duidelijke verwijzing naar de zeevruchten die bij ons op het menu gaan staan. Tegelijkertijd zorgt die schelpvorm ook voor een behoorlijke beschutting tegen de wind.”

Laagdrempelig

Op het bord vormen sterren geen ambitie. “Ik wil gewoon een laagdrempelig maar kwalitatief hoogstaand product afleveren. Een restaurant waar je ’s middags komt voor een snelle lunch, in de namiddag voor een champagne met sushi of schaal- en schelpdieren en ’s avonds voor een mooi diner met vis van de grill of unieke bereidingen op houtskoolvuur.”

Daarbij spelen de groenten van Barts tuinbouwproject Grond zoekt Boer eveneens een grote rol. “Natuurlijk verlies ik de groenten niet uit het oog. Ze vormen de basis van mijn plantaardige restaurants Wild|n en Plant|n in het nieuwe Sapphire Hotel. Ook nieuw: in het project is een viswinkel annex groentewinkel voorzien. We koppelen er verantwoorde akkerbouw aan verantwoord gevangen Noordzeevis.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners