Wakker op Zondag 13 maart 2022

Tijdens haar allereerste ministerpost ooit belandt ze van de ene uitzonderlijke crisis in de andere : minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden.

We hadden een zoomgesprek met Renate Degryse die naar het oorlogsgebied getrokken is op zoek naar haar zoon Wessel. Met Vlad Polijanski zoomden we twee weken geleden al: we gaan nog eens horen hoe het met hem gaat.

En hoe vangen we al die vluchtelingen zo goed mogelijk op ? een gesprek met kamerlid en burgemeester van Edegem Koen Metsu, Cd&v fractievoorzitter in de kamer Servais Verherstraete, gouverneur Cathy Berx en Oksana Senuszak, erg actief voor de Oekrainse gemeenschap in Antwerpen.

En op 8 maart was het internationale vrouwendag, daarom een gesprek met drie straffe madammen : Hiphopqueen Slongs deelt haar boodschap via boeken, theater en concertzalen en muziek, Sophie Van Reeth maakt impact met boeken en richtte de eerste feministisch geïnspireerde studentenclub op en Catrien Scheers is één van de zeldzame vrouwen ‘in de maritiem’, ze is gedelegeerd bestuurder van rederij Fast Lines Belgium en won de Maritieme Award 2021.

Bron: ATV