Archiefbeeld ©  Karel Hemerijckx

Antwerpse sdecurityagent van Pukkelpop krijgt 8 maanden cel voor vuistslag aan vrijwilliger

Een 41-jarige Antwerpenaar, die tijdens de laatste editie van Pukkelpop in 2019 een vuistslag uitdeelde aan een agent in burger, is veroordeeld tot 8 maanden cel en 800 euro boete. De agent in burger had op 18 augustus 2019 als vrijwilliger op het festivalterrein gewerkt.

jvhBron: BELGA

Hij zakte rond 3 uur ‘s nachts na zijn werk naar de Beer Shack af op het festivalterrein. Daar heerste al een gespannen sfeer omdat mensen daar uitgelaten waren. De agent in burger stak een sigaret op, maar doofde die meteen toen securitymensen hem op het rookverbod wezen. Het securitypersoneel was al wat geagiteerd, omdat festivalgangers op tafels stonden te dansen en het rookverbod negeerden. 

Er ontstond een discussie, waarna de security bijstand vroeg. De 41-jarige Antwerpenaar snelde naar het biercafé en gaf een vuistslag aan de agent, die tegen de grond ging en een gespleten onderlip had. Het slachtoffer moest gehecht worden en was drie dagen werkonbekwaam. “Ik stak een sigaret op, want het was een open tent. Langs mij stond een man een sigaar te roken. Ze wezen mij op het rookverbod. Ik deed de sigaret uit, maar ze duwden me bij de nek naar buiten. Beklaagde stond mij buiten op te wachten en sloeg mij tegen de grond. Ik heb gevraagd om die veiligheidsagent erbij te halen en dat gebeurde ook met medewerking van de Pukkelpop-organisatie”, aldus het slachtoffer dat via zijn advocaat Erik Schellingen een schadevergoeding van 1.357 euro toegewezen kreeg.

De securityman zelf, die door strafpleiter Mounir Souidi verdedigd werd, vroeg de vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. De rechtbank achtte zijn versie ongeloofwaardig, want er waren de verklaringen van objectieve getuigen, een attest van de EHBO-post en de gegevens in het Pukkelpoplogboek. “De securityman mocht na het incident het festivalterrein niet meer betreden en ook de samenwerking met het securitybedrijf is door Pukkelpop stopgezet,” vulde Schellingen aan. “Als veiligheidsagent moet beklaagde altijd zijn kalmte bewaren,” aldus de rechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER