Ex-manager Astrid Coppens vraagt vrijspraak voor oplichting ex-Hollywoodvrouw

De voormalige manager van tv-figuur Astrid Coppens, voorheen Astrid Bryan, blijft in beroep de vrijspraak vragen voor de oplichting van zijn ex-cliënte en haar broer. De man zou gesjoemeld hebben met contracten, maar dat ontkent hij. “Er is nooit verrijking geweest!”, klinkt het.

Bron: Belga

Ex-Hollywoodvrouw Astrid Coppens werkte sinds 2010 samen met D.P., die vooral in België haar belangen behartigde. Maar volgens haar advocaten werd Astrid Coppens opgelicht voor een bedrag van 550.000 euro. “Wanneer bijvoorbeeld een contract van 600.000 euro werd afgesloten met een kledingketen, toonde hij Astrid een contract van 405.000 euro. Dat verschil stak hij dan in zijn zak, terwijl hij ook nog eens commissie kreeg op dat bedrag”, pleitte haar advocate Nathalie Goedertier.

Tijdens de scheidingsprocedure met haar ex-man in Amerika, ontdekte ze in enkele nieuwe gevoegde stukken dat haar contracten vaak afweken van die die haar manager naar de klant opstuurde. “Ze is misbruikt in haar goedheid.” Kris Luyckx, die ook voor Coppens optrad: “Hij heeft de kip met de diamanten eieren willen pluimen.”

D.P. werd in eerste aanleg veroordeeld tot een jaar cel met uitstel, een boete van 8.000 euro en hij moet Astrid Coppens ook 168.000 euro terugbetalen, haar broer 13.000 euro. Maar volgens zijn advocaat staat het dossier bol van de sfeerschepperij. “In de 25 jaar dat hij artiesten heeft begeleid, is er nooit enige klacht ingediend. Astrid en haar broer zijn de enigen.”

Volgens zijn advocaat moeten de contracten in het geheel van de vertegenwoordiging van Astrid, haar broer en in de begindagen ook van John Bryan worden gezien. “Met moet de eindafrekening van die drie personen maken. Nooit is er geld aan zijn handen blijven plakken of is er een verrijking geweest.”

Uitspraak op 26 april.

LEES OOK. Astrid Coppens: “Ze raadden ons aan om ons kindje te laten weghalen. Het was de druppel om te breken met Amerika”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER