Vosselaar in 2020. Toen speelden de vrouwen kampioen in eerste Provinciale. 

Vosselaar in 2020. Toen speelden de vrouwen kampioen in eerste Provinciale. ©  smb

Vosselaarse vrouwen trakteren leider Westerlo op 7-0-pandoering: “De sfeer was ongezien, die steun gaf ons echt vleugels”

De Kempense topper in tweede klasse tussen Vosselaar en Westerlo draaide zaterdag uit op één grote triomftocht voor de thuisploeg. De ‘Voskes’ trakteerden leider Westerlo op een 7-0-pandoering. De twee Kempense ploegen delen nu samen de leiding, al heeft Westerlo nog altijd het beste doelsaldo.

Voor de topper daagden zaterdag zowat 600 toeschouwers op in Vosselaar. “Voor de match had ik een bepaald beeld voor ogen, maar alle verwachtingen werden overtroffen”, blikt Jolien Baeten, die drie keer scoorde, terug. “In de twaalf jaar dat ik nu voetbal op dit niveau, had ik dit in elk geval nog nooit meegemaakt. De sfeer was ongezien en die steun gaf ons vleugels. Bovendien hadden ploegmaats Sara ­Blondeel en Cartiche Tournier, die al het langst bij de club zitten, in de kleedkamer voor een extra boost gezorgd. In de aanloop naar de topper hadden ze reacties verzameld en net voor de match kregen wij die boodschappen van geliefden en familie te zien. Dat was een erg emotioneel moment. Sommigen kregen er tranen van in de ogen, maar die berichten gaven ons allemaal nog extra energie en motivatie.”

Van een wedstrijd was nadien nooit echt sprake. Nog voor het halfuur leidde Vosselaar met 3-0. “Alles klopte en we hadden ook het geluk wat aan onze zijde. Uiteindelijk werd het zelfs 7-0 en dat had niemand echt verwacht. Die eindcijfers geven wel een vertekend beeld van de machts­verhoudingen in onze reeks. Westerlo is zeker ook een goede ploeg en dankzij een beter doelsaldo staat het nog altijd op de eerste plaats. De titelstrijd ligt nu weer helemaal open, maar wij bekijken het week per week. Eerst en vooral moeten we zelf al onze matchen zien te winnen, daarnaast moeten we hopen op een misstap van ­Westerlo. Beide ploegen hebben nog een zwaar programma voor de boeg. Alles is dus nog mogelijk, maar eerst gaan wij nog even genieten van onze overwinning.” (af)

Vastgoed

Jobs in de regio