©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Doelman Lars Bielen ruilt RC Mechelen in voor reeksgenoot Nijlen: “Ik denk dat dit voor alle partijen de beste oplossing is”

Lars Bielen wordt volgend seizoen de nieuwe doelman van KFC Nijlen. De 27-jarige keeper verlaat RC Mechelen voor een nieuwe uitdaging in de derde afdeling.

“Het was zeker geen gemakkelijke beslissing, maar ik denk dat dit voor alle partijen de beste oplossing is”, zegt de huidige doublure van Ruben Smet bij RC Mechelen. “Fréderic Ledent, de huidige doelman van Nijlen, liet die club weten dat hij er om professionele redenen op het einde van het seizoen een punt achter zet. Zo is Nijlen dan bij mij terechtgekomen. Ik ken de club niet, maar ik was wel gecharmeerd door hun interesse en bovendien kan ik op het niveau blijven spelen waar ik toch voor koos toen ik naar RC Mechelen kwam. Mijn vertrek heeft eigenlijk een carrousel op gang gebracht. Ik ga Ledent vervangen en bij Racing zal Senne Goossens, die overkomt van Sint-Lenaarts, mijn plaats invullen. Zo is het plaatje rond.”

Een gemakkelijke beslissing om RC Mechelen te verlaten, was het voor Lars Bielen niet. “Ik ben graag op Racing. De omkadering, het sportieve, het was helemaal in orde. Slechts één ding wilde ik zien veranderen en dat was dat ik meer aan spelen zou toekomen. Ik begon aan deze competitie als eerste doelman, maar al op de eerste speeldag sloeg het noodlot toe. Ik viel geblesseerd uit tegen Berlaar-Heikant en bleef daardoor enkele weken aan de kant. Soms denk ik daar wel eens aan terug en vraag me dan af hoe zou zijn geweest mocht ik niet geblesseerd zijn geraakt in die eerste wedstrijd. Ik speelde daarna nog wel enkele matchen, maar te weinig om een echt goed gevoel te hebben. Ik hoop op een mooi afscheid in Mechelen en wat zou er mooier zijn dan een titel. Dat weten we over enkele weken. Mijn periode op Racing duurde niet echt lang, maar ik houd er toch een mooie herinnering aan over.” (gf)

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS