De fietsbrochure kwam tot stand door een toeristische samenwerking van Nederland en België. © Ronny van den Ackerveken

Nieuwe brochure bundelt zeven fietsroutes in de grensstreek

Hoogstraten, Merksplas, Baarle -

Voor fietsliefhebbers heeft de toeristische samenwerking Land van Mark & Merkske met medewerking van Toerisme Baronie uit Nederland zeven themalussen uitgestippeld.

Het Land van Mark & Merkske bestaat uit de toeristische diensten van Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Toerisme De Baronie is een ondernemersvereniging die twee jaar geleden is ontstaan aan de andere kant van de landsgrens. “Een toerist let niet op grenzen”, vertelt Lammert Westra van Toerisme De Baronie. “Om ook een publiek aan de Belgische kant van de grens te bereiken, namen we contact op met Toerisme Baarle. Zo is na een jaar samenwerking met Land van Mark & Merkske de brochure 7 bijzondere grensgevallen ontstaan.”

In de brochure zitten zeven thematische fietsroutes waarbij je zowel door België als Nederland fietst via het knooppuntennetwerk. De bezienswaardigheden onderweg staan op de kaart aangeduid. “We zijn overtuigd dat de zeven fietsroutes een goed product zijn voor het toerisme in de regio”, legt voorzitter Arnold Wittenberg van Land van Mark & Merkske uit. “Het is belangrijk om breder te kijken dan onze eigen paden. De brochure kost 8,95 euro en is te koop bij de toeristische diensten van de vier gemeenten.” (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners