Stefaan Degand kwam samen met Erica Caluwaerts en Karim Bachar de campagne toelichten.  

Stefaan Degand kwam samen met Erica Caluwaerts en Karim Bachar de campagne toelichten.  ©  Joris Herregods

PODCAST. Het verhaal van Cleo: “Als ik buitenkom in 2060, voel ik me niet anders. Op andere plaatsen valt mijn kleur wel vaak op”

Stad Antwerpen heeft maandagochtend haar nieuwe campagne “Merci om voor me op te komen” voorgesteld in de Stadsfeestzaal. De actie kadert binnen het geheel van “allemaal Antwerpenaar” en moet mensen aanzetten om in te grijpen wanneer ze als omstaander in contact komen met racisme, discriminatie en intimidatie. Op die manier wil de stad van Antwerpen een plaats maken waar iedereen zich thuis en veilig voelt.

Om de campagne kracht bij te zetten, ging de stad Antwerpen op zoek naar verhalen van inwoners die in hun leven geconfronteerd werden met discriminatie, racisme of intimidatie. In vijf verschillende podcasts getuigen vijf mensen over het moment waarop zij ermee in aanraking kwamen.

Maak kennis met Cleo. Een brok energie gepassioneerd door dancehall en gezellige Antwerpse cafeetjes. Cleo vertelt in welke vormen racisme haar leven binnensluipt. Gelukkig zijn er mensen zoals Elisabeth die reageren en tussenkomen. Luister naar hun verhaal en ontdek hoe je ook zelf het verschil kan maken voor een ander. Luister hierboven naar de podcast.

Surf voor meer informatie naar allemaalantwerpenaar.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio