Frank De Tank (links) op de eerste procesdag. 

Frank De Tank (links) op de eerste procesdag. © Joris Herregods

Wrakingsverzoek in drugsproces Dikke Nordin en Frank De Tank afgewezen

De rechters van de drugskamer mogen blijven zetelen in het grote proces rond ‘Frank De Tank’ en ‘Dikke Nordin’. Het Antwerpse hof van beroep heeft het wrakingsverzoek dat vorige maand werd neergelegd door de advocaten van Nordin El Hajjioui ongegrond verklaard.

blgBron: BELGA

Voor de drugskamer van de correctionele rechtbank van Antwerpen was op 10 februari een grote zaak met 29 beklaagden gestart over een reeks uithalingen van partijen cocaïne uit de Antwerpse haven. Spilfiguren zijn Frank ‘De Tank’ V., die de uithalingen zou gecoördineerd hebben, en ‘Dikke’ Nordin El Hajjioui, een van zijn vermeende opdrachtgevers. Het openbaar ministerie eiste celstraffen tot vijftien jaar.

Na de vordering hadden verschillende advocaten om een bijkomende conclusietermijn gevraagd. De rechtbank ging daarop in en regelde ook een extra zitting waarop ze eventueel nog verder mondelinge toelichting konden geven. De pleidooien zouden een dag later van start gaan, maar dat was niet naar de zin van de advocaten van Nordin El Hajjioui.

Zij vroegen meer tijd omdat de procureur zijn zittingsnota niet schriftelijk had overgemaakt aan de verdediging. De rechtbank hield echter voet bij stuk. De advocaten zagen in die beslissing en in het feit dat de rechters het openbaar ministerie niet terecht hadden gewezen met betrekking tot het overmaken van de zittingsnota een blijk van partijdigheid. Ze dienden een dag later een wrakingsverzoek tegen de drie rechters in.

Maandag startte in Antwerpen ook een tweede proces tegen Nordin El Hajjioui. 52 verdachten staan terecht voor de invoer van cocaïne en wapenhandel. In het Bommen en Granaten-proces vorderde de procureur tegen Nordin El Hajjioui 12 jaar cel en 96.000 euro boete.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio