Stefaan Degand kwam samen met Erica Caluwaerts en Karim Bachar de campagne toelichten. ©  Joris Herregods

PODCAST. Het verhaal van Anouch: “Als we allemaal zwijgen over intimidatie, dan gaat het blijven gebeuren”

Stad Antwerpen heeft maandagochtend haar nieuwe campagne “Merci om voor me op te komen” voorgesteld in de Stadsfeestzaal. De actie kadert binnen het geheel van “allemaal Antwerpenaar” en moet mensen aanzetten om in te grijpen wanneer ze als omstaander in contact komen met racisme, discriminatie en intimidatie. Op die manier wil de stad van Antwerpen een plaats maken waar iedereen zich thuis en veilig voelt.

Om de campagne kracht bij te zetten, ging de stad Antwerpen op zoek naar verhalen van inwoners die in hun leven geconfronteerd werden met discriminatie, racisme of intimidatie. In vijf verschillende podcasts getuigen vijf mensen over het moment waarop zij ermee in aanraking kwamen.

Maak kennis met Anouch. Muziekfanaat en misschien wel de grootste liefhebber van het Antwerpse nachtleven. Anouch vertelt over haar ervaringen met intimidatie. In dezelfde adem deelt ze ook hoe opgelucht ze is wanneer er iemand voor haar opkomt. Luister naar haar verhaal en ontdek hoe je ook zelf het verschil kan maken voor een ander. Beluister hierboven de podcast.

Surf voor meer informatie naar allemaalantwerpenaar.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners