© Jan Van der Perre

Bekend Italiaans restaurant in Borgerhout verzegeld na controle op zwartwerk

Borgerhout -

Een arbeidscontrole bij het Italiaanse restaurant Al Forno in Borgerhout is zondag enigszins uit de hand gelopen. Een personeelslid nam om een nog onduidelijke reden de vlucht en zette enkele omstaanders op tegen de politie. Na de controle werd het restaurant verzegeld. Op sociale media zegt het restaurant gesloten te zijn wegens jaarlijks verlof.

Sam Reyntjens, Jarit Taelman

Het wijkteam van Borgerhout controleerde samen met de federale overheidsdienst werkgelegenheid enkele horecazaken in de omgeving, waaronder ook Al Forno in de Zendelingenstraat. Het Italiaanse restaurant is bekend in Antwerpen en krijgt geregeld bekende sporters over de vloer. Op Instagram pronkten de uitbaters de voorbije maanden bijvoorbeeld met foto’s van kickbokser Jamal Ben Saddik, Club Brugge-voetballer Noa Lang en Rode Duivel Jérémy Doku.

“Bij de controle nam een personeelslid de vlucht. De collega’s konden de man vatten en bestuurlijk arresteren wegens openbare ordeverstoring. Tijdens zijn vlucht zette hij omstaanders op tegen de politie”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Er ontstond tumult voor het restaurant. “Een vijftal personen kreeg een proces-verbaal wegens deelname aan samenscholingen die de openbare orde veiligheid en rust kunnen verstoren.”

 

 © JVDP

Waarom de man probeerde te vluchten, is nog niet duidelijk. De politie stelde wel heel wat inbreuken zoals zwartwerk vast bij de controle. “De handelszaak werd na contactname met het arbeidsauditoraat gerechtelijk verzegeld op basis van de vastgestelde inbreuken en eerder begane inbreuken”, zegt Bruyns.

De uitbater van Al Forno zegt dat het restaurant met alles in orde was. Hij spreekt van pestgedrag. “Dit had niets met een arbeidsinspectie te maken, maar met fouten die in het verleden zijn gebeurd en ons blijven achtervolgen”, zegt de uitbater. “Het enige teken dat de inspectie nu heeft gegeven naar jongeren in de omgeving, is dat geld verdienen op een normale manier niet mogelijk is.” Op de sociale media van het restaurant staat te lezen dat de sluiting te wijten is aan het jaarlijks verlof.

Ook in 2017 verliep een controle op zwartwerk bij Al Forno redelijk tumultueus. Een vrouwelijke medewerker van de sociale inspectie kreeg een forse duw en kwam ten val. Tijdens die actie werden in het restaurant twee illegalen aangetroffen. De uitbater van Al Forno noemde de aanpak van de politie toen provocerend en onprofessioneel.

 

 © JVDP

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio