Ontgoocheling bij Alexander Bell nadat hij in de match tegen Wezel een kans voor Kontich heeft gemist. © Tom GOYVAERTS

Kontich-doelman Jef Snyders en co. mogen titeldroom opbergen na nederlaag tegen Wezel

Kontich-doelman Jef Snyders en co. mogen titeldroom opbergen na nederlaag tegen Wezel: “Geen schande”

Kontich ging in de heenwedstrijd met 1-2 winnen op het veld van Wezel Sport. Zaterdag waren de rollen omgedraaid. Een uitgekookt Wezel was de betere ploeg en diende Kontich zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen toe. Doelman Jef Snyders kon niet anders dan zich achteraf neer te leggen bij het meesterschap van Wezel Sport.

Dennis Rosiers

In de eerste helft kon Kontich nog gelijke tred houden met Wezel Sport, al hadden Jef Snyders en co. moeite om aan kansen te geraken. De beste kans werd door Kreydt wild op Baeten getrapt. Na de pauze duwde Wezel het gaspedaal steviger in, waardoor Kontich twintig minuten sterretjes zag.

“Pas na de 0-1 kwamen wij echt aan kansen”, geeft Snyders toe. “De tegendoelpunten kwamen ongelukkig tot stand: bij de eerste tegentreffer gleed onze verdediger uit, bij de tweede leden we balverlies op een cruciale plaats. Al is dat natuurlijk ook de klasse van Wezel, dat zoiets genadeloos afstraft. Na de 1-2 probeerden we dan alles op alles te zetten. Dat leverde wel wat Sturm und Drang op, maar het resulteerde niet in uitgespeelde kansen.”

Door de nederlaag verliest Kontich de voeling met de top twee, maar dat is absoluut geen schande, vindt Jef Snyders.

“In de zes topmatchen tegen de drie ploegen boven ons konden we amper één keer winnen. Dan moet je kunnen toegeven dat het net iets te weinig is om een woordje mee te praten in het titeldebat. Wij gaan vol voor de eindronde en daar mogen we fier op zijn. De budgetten bij de ploegen boven ons liggen een stuk hoger. Na deze wedstrijd is gebleken dat wij vol voor dat plaatsje in de eindronde moeten blijven gaan. We missen dat tikkeltje individueel talent in vergelijking met de top drie en dat is absoluut geen schande”, besluit de doelman van Kontich, die kan terugblikken op een sterke wedstrijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen