Stefan Verbist zette tegen Houtvenne de 0-2 op het bord voor de rust. 

Stefan Verbist zette tegen Houtvenne de 0-2 op het bord voor de rust. © mpics

Danté Walen De Keyser hattrickheld in ruime zege Cappellen: “Opsteker voor mezelf en de ploeg”

Met twee doelpunten en een assist had Danté Walen De Keyser een behoorlijk aandeel in de ruime winstcijfers tegen rode lantaarn Houtvenne. “Belangrijk voor de ploeg, maar ook voor mezelf”, geniet de Cappelse spits nog zichtbaar na. “Hiermee sluit ik hopelijk mijn mindere periode definitief af.”

Eddy Nouws

De thuisploeg begon sterk, maar Cappellen overleefde zonder problemen de eerste druk van Houtvenne. “We wisten dat we ons aan een stevig beginoffensief van Houtvenne konden verwachten”, aldus Danté Walen De Keyser.

“Dat de thuisspelers aardig kunnen voetballen is geen nieuws, maar ze slaagden er niet in onze organisatie in verlegenheid te brengen. Het was logisch dat ze de druk niet zouden aanhouden als er geen resultaat geboekt werd. Toen ik op een vrije trap van Raf Meukens de openingstreffer binnen kon koppen, zakte het vertrouwen nog verder weg en konden wij voor de rust de klus al geklaard hebben. Dat het niet gebeurde, lag ook voor een stuk aan mij door te missen vanop elf meter. Robbe Kil was er niet bij en Thomas Van Zantvoort zag op Tongeren zijn strafschop gestopt worden, waardoor ik de taak op mij nam. Bij mijn aanloop zag ik de doelman bewegen er veranderde ik van idee, waardoor de bal te slap ingeschoten was en de doelman hem dus al bij al makkelijk kon pakken.”

Na de rust zette Walen De Keyser zijn misser ruimschoots recht. Eerst door een assist op Nando Nöstlinger, later door op aangeven van Nico Lemaire nummer vier binnen te schieten. “We zijn in de tweede helft op ons elan doorgegaan en we maakten het in tegenstelling tot de eerste helft wel af”, vervolgt Walen De Keyser. “De thuisploeg gaf veel ruimte weg en daar hebben we perfect gebruik van gemaakt. Niet door op goed geluk de bal naar voor te trappen, maar telkens door er vanuit balbezit voetballend uit te komen.”

Nog meer dan de andere spelers genoot de Cappelse spits van de zege. “Het is voor mij een mentale opsteker na enkele moeilijke weken”, bekent de aanvaller. “Voor een spits is scoren belangrijk en door een aantal kleine blessures wou dat de laatste wedstrijden niet echt lukken. Laat ons hopen dat ik weer de goede drive gevonden heb. Ik had dit seizoen als doel gesteld om betrokken te zijn bij minimaal twintig doelpunten en met dertien treffers en acht assists heb ik dat aantal al bereikt. In de resterende wedstrijden kan de lat weer wat hoger gelegd worden.”

“Speelden een nagenoeg perfecte wedstrijd”

Na de teleurstellende één op zes van de laatste weken vroeg en kreeg Tom Schipper een overtuigende reactie van zijn ploeg. Een masterclass wou de Cappellen-trainer de prestatie niet noemen, maar hij was uiteraard erg tevreden met de prestatie en het resultaat van zijn team.

“Totaalvoetbal was het wel”, blikt de Cappelse trainer terug. “Het belangrijkste pluspunt is dat de spelers zelf ondervonden dat ze vanuit de pressing kunnen spelen. Op de juiste momenten doordrukken en na de balrecuperatie er snel uitkomen heeft zijn vruchten afgeworpen. Vooruit spelen, uitdraaien en de ruimte zoeken resulteerde in een nagenoeg perfecte wedstrijd. Dubbele cijfers waren niet denkbeeldig en niemand zou dat gevleid genoemd hebben vandaag tegen Houtvenne.”

Vastgoed

Jobs in de regio