©  BELGA

Tranendal op het Lisp: Lierse slikt derde nederlaag op rij en wint weer niet in eigen huis

Treurnis op het Lisp, waar Lierse nu al voor de achtste thuismatch op rij zonder winst bleef. Erger nog, in een werkelijk dramatische negentig minuten liepen de Pallieters op een derde opeenvolgende nederlaag tegen Moeskroen: 0-1. Zo zijn de Lierenaars mathematisch nog altijd niet zeker van het behoud.

Kurt Guldentops

Lierse dook halfweg met een achterstand de rust in. Onheil dat het toch wel hoofdzakelijk over zichzelf had afgeroepen. Want wat deden die eerste 45 minuten pijn aan de ogen op het Lisp. Geen structuur, tal van slordigheden en technische fouten. Met daarentegen wel wat kansen voor beide ploegen. Al kwamen die er vooral door het gamma van onvolmaaktheden die beide teams een ganse eerste helft etaleerden.

De Pallieters hadden zichzelf een aardige start van de avond kunnen gunnen, toen de bezoekende goalie Nick Gillekens ver uit zijn doel kwam en slordig afspeelde. De Schryver slaagde er echter nog in het leer naast de lege muit te deponeren. Een beeld dat de rest van de eerste periode perfect illustreerde. Met een flauwe kopbal van De Schryver en een schot vanop afstand van Jordy Gillekens deelde de thuisploeg enkele prikjes uit. Moeskroen repliceerde met een buffelstoot van Gnohore pal op Teunckens. Maar het venijn zat in de staart voor de Pallieters. Bocat mocht met sprekend gemak de rechterflank van de Pallieters oprollen, herleidde in zijn rush zowel De Schrijver als Gillekens tot wind en legde perfect af voor Carcela. Die knalde perfect voorbij Teunckens. En daarmee waren we klaar met een draak van een eerste helft, die met een striemend fluitconcert de perfecte aftiteling kreeg.

Weg, heel ver weg, was een eerste thuiszege voor Lierse sinds 24 september vorig jaar. Al toonden de Lierenaars na de pauze alvast iets meer drive om op zijn minst een derde nederlaag op rij te vermijden. Veel goede wil, die aanvankelijk amper doelrijpe kansen opleverde. Enkel Naessens dwong Nick Gillekens met een geplaatste kopbal tot een fraaie parade. Coach Tom Van Imschoot probeerde het nog met de inbreng van Stallone Limbombe en Hakim Abdallah, maar ook die laatste troeven brachten geen beterschap. Integendeel, het ging van kwaad naar erg daar in Lier. Tot stijgende ergernis van het gekwelde thuispubliek, dat Lierse nog nauwelijks doelrijpe kansen zag hamsteren.

En zo kabbelde de partij uiteindelijk naar een nipte zege voor Moeskroen, dat zelf ook amper nog wat klaarmaakte in het tweede deel van de avond. Voor Lierse betekende het de derde verliespartij op rij, de achtste afspraak op het Lisp intussen zonder overwinning. Het inspireerde de harde kern van Lierse om nog maar eens het ontslag van coach Tom Van Imschoot te eisen. Maar meer nog doet de clubleiding er goed aan zijn kern straks kwalitatief te spijzen als Lierse komend seizoen net iets meer feestavonden op het Lisp wil organiseren. Want de drie thuiszeges in deze competitie beginnen stilaan te wegen. Met een snijdende shame on you gaf het geel-zwarte legioen te kennen dat het welletjes is geweest. En laat Lierse net nu een dubbele confrontatie met Westerlo in de agenda hebben prijken.

 ©  BELGA

LIERSE K.: Teunckens, De Schrijver, Gillekens, Schuermans, Laes, Swinnen, Van Acker, Hendrickx (64’ Stallone Limbombe), De Schryver (64’ Abdallah), Schouterden (80’ Liongola), Naessens.

MOESKROEN: Gillekens, Angiulli, Taravel, Mohamed, Duplus, Bocat, Babic (80’ Robert), Lepoint, Chevalier (88’ Postolachi), Carcela (80’ Diandy), Gnohore (58’ Bourdhouxhe).

DOELPUNTEN: 44’ Carcela 0-1.

GELE KAARTEN: 54’ Angiulli, 71’ Taravel, 72’ Schuermans, 72’ Nick Gillekens.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Debeuckelaere.

TOESCHOUWERS: 2.500.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio