©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Beerschot kan vanavond degraderen na nieuwe nederlaag, AA Gent nadert tot op één punt van Antwerp

Gaat het licht bij Beerschot vanavond definitief uit? Na een kansloze nederlaag tegen AA Gent is het bang wachten op het resultaat in de Luikse derby tussen Standard en Seraing. Pakken Les Métallos straks de drie punten, dan is de degradatie naar 1B een feit. Bovenaan nadert AA Gent tot op één punt van Antwerp.

Kersten Steurbaut

Wat een contrast met de Antwerpse derby van een week geleden. De sfeervolle Bosuil werd ingeruild voor het desolate decor van een leeg Olympisch Stadion. Alsof corona terug in het land was, maar door de ongeregeldheden tijdens de eerste derby moet Beerschot zijn laatste twee thuiswedstrijden van het seizoen zonder supporters afwerken.

Een extra domper in een dramatisch seizoen, al zullen veel supporters het zich tijdens de eerste helft niet beklaagd hebben dat de poorten dicht bleven. Het geleverde spel paste perfect bij het decor: een troosteloze pot voetbal.

 

 ©  BELGA

Beerschot miste de slagkracht en vinnigheid in de omschakeling die het een week geleden tegen Antwerp wel op de mat kon brengen. In de eerste helft noteerden we slechts één poging binnen het kader, in de toegevoegde tijd. Na mistasten van Okumu verscheen Shankland alleen voor Roef, de Schot knalde recht op de vuisten van de Gentse doelman. Sebaoui was eerder nog wel dicht bij een nieuwe wereldgoal, maar mikte zijn afstandsschot net naast de kruising.

Het was veel te weinig. Tegen dit AA Gent zat er nochtans veel meer in. De Buffalo’s overstegen immers niet meteen het niveau van de thuisploeg. Met het oog op de return in de Conference League hield Vanhaezebrouck naast Tissoudali ook Vadis, Kums en Depoitre op de bank. Het scheelde een stevige slok op de borrel. Vooral offensief. Lemajic, al vaak het mikpunt van spot bij de Gentse fans, kreeg voor rust drie kansen om de score te openen, maar blonk uit met zijn knullige afwerking.

Toch doken de bezoekers met een voorsprong de kleedkamers in. Na balverlies van Sanusi doken ze plots snel voor Biebauw op. Wat Lemajic niet lukte, deed De Sart wel. Met een zweefsprong knikte hij een voorzet van Castro-Montes in doel: 0-1.

 

 ©  BELGA

Na de pauze zag Beerschot met Sebaoui al snel zijn grootste offensieve wapen uitvallen. Het maakte de klus er niet makkelijker op. AA Gent controleerde de wedstrijd op cruise control en diepte de kloof nog wat verder uit. Lemajic maakte zijn missers van de eerste helft goed met een knappe goal. De 28-jarige Serviër knikte een hoge voorzet van Hjulsager knap over Biebauw perfect in de verste hoek. Beerschot verdedigde veel te slap.

AA Gent kreeg via Operi en Lemajic nog de kans om de Gentse zege nog wat meer glans te geven, maar Biebauw en Dom behoedden Beerschot voor een blamage. Op het Kiel is het nu bang afwachten wat Seraing vanavond doet. Bij winst in de Luikse derby valt definitief het doek over het verhaal van Beerschot in 1A (tenzij Beerschot toch nog de drie punten van de wedstrijd tegen Standard in de schoot geworpen krijgt).

Bovenaan belooft het nog wel spannend te worden in de strijd om de tickets voor de Champions’ play-offs. Dankzij de zege nadert AA Gent tot op één punt van Antwerp.

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Te veel middelmaat bij de Mannekes

REACTIES. Beerschot-coach Vanderidt: “Het was een ongelijke strijd”

 

 ©  BELGA

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners

    Vastgoed

    Jobs in de regio