©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Beerschot kan vanavond degraderen na nieuwe nederlaag, AA Gent nadert tot op één punt van Antwerp

Gaat het licht bij Beerschot vanavond definitief uit? Na een kansloze nederlaag tegen AA Gent is het bang wachten op het resultaat in de Luikse derby tussen Standard en Seraing. Pakken Les Métallos straks de drie punten, dan is de degradatie naar 1B een feit. Bovenaan nadert AA Gent tot op één punt van Antwerp.

Kersten Steurbaut

Wat een contrast met de Antwerpse derby van een week geleden. De sfeervolle Bosuil werd ingeruild voor het desolate decor van een leeg Olympisch Stadion. Alsof corona terug in het land was, maar door de ongeregeldheden tijdens de eerste derby moet Beerschot zijn laatste twee thuiswedstrijden van het seizoen zonder supporters afwerken.

Een extra domper in een dramatisch seizoen, al zullen veel supporters het zich tijdens de eerste helft niet beklaagd hebben dat de poorten dicht bleven. Het geleverde spel paste perfect bij het decor: een troosteloze pot voetbal.

 ©  BELGA

Beerschot miste de slagkracht en vinnigheid in de omschakeling die het een week geleden tegen Antwerp wel op de mat kon brengen. In de eerste helft noteerden we slechts één poging binnen het kader, in de toegevoegde tijd. Na mistasten van Okumu verscheen Shankland alleen voor Roef, de Schot knalde recht op de vuisten van de Gentse doelman. Sebaoui was eerder nog wel dicht bij een nieuwe wereldgoal, maar mikte zijn afstandsschot net naast de kruising.

Het was veel te weinig. Tegen dit AA Gent zat er nochtans veel meer in. De Buffalo’s overstegen immers niet meteen het niveau van de thuisploeg. Met het oog op de return in de Conference League hield Vanhaezebrouck naast Tissoudali ook Vadis, Kums en Depoitre op de bank. Het scheelde een stevige slok op de borrel. Vooral offensief. Lemajic, al vaak het mikpunt van spot bij de Gentse fans, kreeg voor rust drie kansen om de score te openen, maar blonk uit met zijn knullige afwerking.

Toch doken de bezoekers met een voorsprong de kleedkamers in. Na balverlies van Sanusi doken ze plots snel voor Biebauw op. Wat Lemajic niet lukte, deed De Sart wel. Met een zweefsprong knikte hij een voorzet van Castro-Montes in doel: 0-1.

 ©  BELGA

Na de pauze zag Beerschot met Sebaoui al snel zijn grootste offensieve wapen uitvallen. Het maakte de klus er niet makkelijker op. AA Gent controleerde de wedstrijd op cruise control en diepte de kloof nog wat verder uit. Lemajic maakte zijn missers van de eerste helft goed met een knappe goal. De 28-jarige Serviër knikte een hoge voorzet van Hjulsager knap over Biebauw perfect in de verste hoek. Beerschot verdedigde veel te slap.

AA Gent kreeg via Operi en Lemajic nog de kans om de Gentse zege nog wat meer glans te geven, maar Biebauw en Dom behoedden Beerschot voor een blamage. Op het Kiel is het nu bang afwachten wat Seraing vanavond doet. Bij winst in de Luikse derby valt definitief het doek over het verhaal van Beerschot in 1A (tenzij Beerschot toch nog de drie punten van de wedstrijd tegen Standard in de schoot geworpen krijgt).

Bovenaan belooft het nog wel spannend te worden in de strijd om de tickets voor de Champions’ play-offs. Dankzij de zege nadert AA Gent tot op één punt van Antwerp.

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Te veel middelmaat bij de Mannekes

REACTIES. Beerschot-coach Vanderidt: “Het was een ongelijke strijd”

 ©  BELGA

  • Gent nadert tot op één punt van Antwerp
   Buffalo's winnen op spaarmodus met 0-2 van Beerschot
    
  • Beerschot degradeert naar 1B als Seraing vanavond wint van Standard
 • Beerschot blijft strijdvaardig: “Mijn spelers geven mij niet het gevoel dat het al verloren is”

  Met 16 punten uit 30 wedstrijden en een achterstand van zeven punten op de voorlaatste lijkt de situatie van Beerschot vier wedstrijden voor het einde van de competitie uitzichtloos. En toch wordt er nog gretig getraind. De ploeg van Greg Vanderidt geeft allesbehalve een geslagen indruk.

 • Ilias Sebaoui is hot: “Vaders telefoon staat roodgloeiend, maar mijn focus ligt bij Beerschot”

  Ilias Sebaoui (20) is hot. Maar zeg het niet te luid, want op het Kiel hopen ze dat hij nog vele jaren bij Beerschot blijft voetballen. De jonge Kontichnaar is nog maar enkele weken profvoetballer en geniet met volle teugen. “Een derby spelen in een vol stadion. Dat was een kinderdroom.”

 • De eeuwige liefde van Tissoudali voor Beerschot: “Dreigende degradatie doet Tarik veel pijn”

  Tarik Tissoudali keert zondag voor het eerst sinds zijn transfer naar AA Gent terug naar het Olympisch Stadion. Tenminste toch als speler. Samen met Denis Prychynenko werd de Marokkaanse dribbelkont regelmatig in de tribune gespot, soms met paars-wit shirt. “Dat Beerschot op degraderen staat, maakt hem echt ongelukkig.”

  • Gent op spaarmodus naar  0-2
    
  • Champions Play-offs
   Gent kan tot op één punt naderen van de vierde, Antwerp.
    
  • Degradatiestrijd
   Beerschot zakt naar 1B als het verliest én Seraing wint vanavond tegen Standard.
 • 17u45

  Beerschot - AA Gent

  Onderin kan Beerschot deze avond zijn lot kennen. Indien het verliest én Seraing wint straks van Standard, zakt het naar 1B.

  AA Gent zit dan weer in de goede flow en kan tot op één punt naderen van Antwerp, dat op vierde plaats staat en op dit moment het laatste ticket tot de Champions' play-offs in handen heeft.
  Volg de wedstrijd hier met LIVE tekstupdates vanaf 18u30.

 • 17u55

  Duel zonder toeschouwers

  Lege tribunes in het Olympisch Stadion, aangezien Beerschot akkoord ging met twee duels achter gesloten deuren na de ongeregeldheden in de thuisderby tegen Antwerp. 

  Zo kan het volgend seizoen (in 1B?) wel starten met een propere lei en gevulde tribunes.

 • 18u00

  Vanhaezebrouck roteert

  Vier andere namen bij de bezoekers na de wedstrijd in de Conference League tegen PAOK:
  Operi, Owusu, Lemajic en Torunarigha verschijnen aan de aftrap. Ngadeu, Odjidja, Kums en Depoïtre krijgen rust. Tarik Tissoudali ex-Beerschot zit eveneens op de bank.

 • 18u05

  De Smet (alweer) geschorst

  Pierre Bourdin, tijdens de opwarming op de Bosuil nog uitgevallen, neemt de plaats in van de geschorste De Smet.

 • 18u10

  Heenwedstrijd 2-2

  Beerschot kon dit seizoen als enige nog niet winnen op verplaatsing. Het sprokkelde amper drie puntjes, waarvan één... in de Ghelamco Arena. De Buffalo's gaven toen een 2-0-voorsprong nog uit handen.

 • 18u25

  Spelers betreden het veld

  Onder leiding van Kevin Van Damme komen de spelers de tunnel uit. Beerschot in het paars, AA Gent in het fluogeel.

 • 18u30 Start van de 1ste helft

 • 04'

  Gent aan zet

  De bezoekers krijgen de opdracht om de paarse verdedigingsgordel te ontwrichten. Beerschot loert op de omschakeling.

 • 06'

  Lemos trapt uit

  Het blijft een bevreemdend zicht: een speler die de uittrap van op de kleine rechthoek doet. Doelman Biebauw neemt na zijn blessure aan de bil geen risico.

 • 9'

  Kopbal Lemajic

  De eerste redding is van Biebauw. Lemajic kopt een voorzet van Hjulsager aan de tweede paal recht op de doelman.

 • 13'

  Kopbal Shankland

  De thuisploeg rukt gestaag op. De Schotse spits mikt een voorzet van Sebaoui met het hoofd voorlangs.

 • 15'

  Castro-Montes over

  Castro-Montes zoekt de combinatie met Lemajic, maar trapt diens aflegger over. Via Van den Bergh levert het wel nog een hoekschop op. Zonder gevaar.

 • 17'

  Uitbrander voor Pietermaat

  Castro-Montes draait goed weg van de Kielse stofzuiger, die daarop de professionele overtreding begaat. Van Damme houdt de kaart op zak.

 • 20'

  Biebauw plat

  Castro-Montes blijft erg bedrijvig. Biebauw laat zich niet verrassen door het schot tussen de benen van Radic en gaat snel tegen de grond.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio