Het vernieuwde Café Local. ©  Shrimp Tempura

Nieuwe uitbater geeft Cafe Local upgrade: “Historische eventlocatie opnieuw op de kaart zetten”

Antwerpen -

Café Local aan de Waalsekaai in Antwerpen krijgt een nieuwe uitbater. Horecagroep Shrimp Tempura, dat in Antwerpen al enkele nachtclubs onder zich heeft, heeft de legendarische eventlocatie overgenomen en wil ze weer op de kaart zetten. “We investeren in vernieuwing, verbetering en meer dynamiek.”

Dante Bellon

Café Local is voor de Antwerpenaar een mythische naam. Vooral eind jaren negentig en in de beginjaren van de 21e eeuw was de locatie erg populair binnen en buiten Antwerpen. Maar dan volgden jaren van omwentelingen, (bijna-)faillissementen en nogal bizar beheer. Toen J&M Catering de nachtclub overnam in 2017, kwam er opnieuw wat rust aan de Waalsekaai. Maar door de coronacrisis voelen zij zich genoodzaakt om de fakkel door te geven.

“J&M leverde fantastisch werk door de site weer op poten te zetten, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Na enkele contacten met het bedrijf kunnen we nu deze mooie locatie opnemen in de onze groep”, zegt horecaondernemer Wim Van der Borght van Shrimp Tempura. De horecagroep, die ook al onder andere Club Vaag en Lima in de portefeuille heeft, breidt zo verder uit in het Antwerpse nachtleven.

Wim Van der Borght van Shrimp Tempura. “De naam blijft bestaan, de locatie gaan we upgraden.”  ©  Joris Herregods

Van der Borght heeft grootste plannen voor Café Local. “We investeren in vernieuwing, verbetering en meer dynamiek. Zo willen we deze historische eventlocatie opnieuw op de kaart zetten.”

“De naam blijft uiteraard bestaan, want die is beresterk. De locatie gaan we wel upgraden naar een veilige en professionele ruimte. Voortaan zullen we in meerdere ruimtes ook seminaries, trainingen of teambuildings kunnen organiseren.”

Shrimp Tempura is in Antwerpen bekend van onder andere zijn belevenisrestaurants binnen het Murni-concept, het food & hospitality-concept Marineau en aperobar Matterhorn-Süd. Het exploiteert ook de zomerconcepten Jardim en Den Bocht. Ook Kasteel den Brandt, Strantwerpen en de Shop behoren tot de activiteiten van de groep.

Eén van de geüpgradede ruimtes in Café Local. ©  Shrimp Tempura

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Net Open