Het wegdek in de Van Wesenbekestraat ligt er zeer slecht bij. De Lijn gaat de kasseien in het voorjaar herstellen. 

Het wegdek in de Van Wesenbekestraat ligt er zeer slecht bij. De Lijn gaat de kasseien in het voorjaar herstellen. © Jan Van der Perre

De Lijn en district Antwerpen willen beton in Van Wesenbekestraat, maar kasseien blijven

Antwerpen -

Hoewel het district Antwerpen en De Lijn beiden beton verkiezen in de zwaar gehavende Van Wesenbekestraat, blijven de kasseien er liggen. Volgens de openbare vervoermaatschappij was Antwerpen tegen beton, maar dat ontkent Antwerps districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA). “Ik heb geen weet van de vraag van ons om de kasseien te behouden”, zegt Cordy.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Schepen Erica Caluwaerts ergert zich aan uitblijven heraanleg Van Wesenbekestraat door De Lijn: “Ik ben daar misnoegd over”

Antwerps schepen en Vlaams parlementslid Annick De Ridder (N-VA) peilde bij Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) over de Van Wesenbekestraat. Het wegdek ligt er zeer slecht bij. Drie weken geleden kwam deze straat ook al aan bod in de raadscommissie van schepen van Openbaar Domein Erica Caluwaerts (Open Vld). De schepen erkende het probleem en ergerde zich aan het uitblijven van herstellingen door De Lijn. Zij ging het bij de minister aankaarten. Uiteindelijk nam De Ridder de bezorgdheid mee naar het Vlaams Parlement.

Door de tramsporen ligt het onderhoud van het wegdek bij De Lijn. Volgens de minister zouden in het voorjaar de nodige herstellingen worden uitgevoerd aan een strook van honderd vierkante meter.

“Een duurzamere oplossing zou zijn om het wegdek in beton aan te leggen”, zegt Peeters. “Alleen is er een verschil in visie tussen de stad en De Lijn. Antwerpen wil de kasseien behouden om esthetische redenen. Ik heb daar begrip voor. De Lijn zei mij dat hierover verschillende malen over is overlegd.”

Dit wordt echter ontkend door Antwerps districtsburgemeester Cordy. “Ik heb geen weet van dat overleg en nog minder van dat wij hebben gepleit voor het behoud van de kasseien”, zegt Cordy. “Ik ben zelf voorstander om er beton aan te leggen.”

Heraanleg trottoirs

Het district plant zelf werken aan het trottoir en de openbare verlichting. Die zullen waarschijnlijk begin 2023 worden uitgevoerd.

“We zijn nog volop aan het bekijken welke materialen we gaan gebruiken”, zegt Cordy. “Het voorbeeld is de Vestingstraat in Antwerpen. Naar verlichting willen we de huidige sfeer behouden, maar de lampen zijn nu te donker. Er komen led-lichten, wat heel wat mogelijkheden biedt.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio