©  BELGA

Tomorrowland gaat samenwerken met cryptomuntenplatform FTX: “Extra ervaringen bieden met deze zoveelste innovatie”

Dancefestival Tomorrowland heeft een structureel samenwerkingsakkoord gesloten met FTX Europe, een handelsplatform voor cryptomunten. Dat hebben beide partijen bekendgemaakt. De deal moet Tomorrowland naar eigen zeggen toelaten om de sprong te wagen naar web3, het concept van een digitale wereld die wordt gekenmerkt door decentralisatie en data-opslag in blockchain.

debnBron: BELGA

De festivalbezoeker zal de samenwerking met FTX al kunnen merken tijdens Tomorrowland Winter dat voor de deur staat, van 19 tot 26 maart in de Franse Alpen. Je zal er een soort schattenjacht kunnen ondernemen met als prijs een non-fungible token (NFT), een soort digitale jeton die je dan weer zal kunnen inruilen voor bijvoorbeeld een toegangsticket voor een exclusieve dj-set op het festival.

“De samenwerking met FTX zal meteen zichtbaar zijn op onze festivals, maar het is echt de bedoeling er een langetermijnproject van te maken”, zegt Tomorrowland-woordvoerster Debby Wilmsen. “We merken dat vooral onze jonge bezoekers al helemaal thuis zijn in de wereld van blockchain en cryptocurrency en we willen hen een extra ervaring bieden. Dit is een zoveelste innovatie die Tomorrowland doorvoert, na onder meer cashless te gaan, slimme polsbandjes te introduceren en een digitaal festival te organiseren.”

“Het is opwindend om de voortdurende vermenging van crypto, muziek en evenementen te zien”, reageert Sam Bankman-Fried, CEO en oprichter van FTX. “We zijn trots om samen te werken met Tomorrowland om hun unieke en magische evenementen naar de digitale ruimte te brengen door hun Web3-, NFT- en crypto-gerelateerde initiatieven te ondersteunen.”