Sophie serveert een ‘tagliata’. © Jan Van der Perre

Sophie komt bij jou thuis koken

Schelle -

Overdag in de week is ze directiesecretaresse in een bouwbedrijf, maar ’s avonds en in het weekend trekt Sophie Persoons (45) uit Schelle met veel passie de schort aan om te koken voor anderen. Die passie heeft geleid tot catering- en take away-service Food & Dreams. Sophie komt zelfs bij jou thuis koken. En... voor ze vertrekt zorgt ze dat de keuken netjes weer op orde staat, alsof er geen feestje is geweest.

Je wil graag thuis een familiefeestje organiseren of een keer vrienden uitnodigen voor een etentje, maar je bent totaal geen keukenprinses/-prins of je wil niet constant in de kookpotten staan roeren terwijl de rest aan tafel plezier beleeft. Je kan je toevlucht nemen tot een traiteurservice of take away, maar à la minute bereid smaakt het altijd toch net iets anders en beter. Met Food & Dreams is er sinds kort ‘Sophie to the rescue’. Volledig op maat komt ze bij jou thuis koken.

“Ik heb het meegekregen van mijn mama”, vertelt Sophie. “Iedere reden voor een feestje werd bij ons thuis georganiseerd. Mijn mama was steeds de bezieler. Ook toen ik alleen woonde, vond ik het leuk om voor anderen te koken. Van de acht bewoners waren we met vier alleenstaande vrouwen. Niet zelden trommelde ik hen ’s avonds op om voor hen te koken en samen gezellig te dineren.”

De passie is altijd blijven sluimeren. Voor feestjes en etentjes weten familie en vrienden het wel: vraag het maar aan Sophie. “Ik kreeg altijd lovende commentaren en zij moedigden mij aan, ‘Sophie je moet hier echt iets mee doen’. Ondanks de Covid-tijden hakte ik eind 2021 uiteindelijk de knoop door en besloot ik in bijberoep Food & Dreams op te starten.”

Een slaatje met scampi als hapje. © Jan Van der Perre

Nu ‘alles’ weer mag, is ze er volledig klaar voor om op maat allerlei mogelijke feestjes smaak te geven. We namen de proef op de som en schoven bij Sophie de voeten onder tafel. Het hapje met scampi, tuinkers, koriander en een curry-appeldressing oogt alvast veelbelovend en smaakt ook heel verfrissend, net als een tartaar van kalfslende met dragonmayonaise.

“Mijn keuken is heel simpel”, geeft de keukenprinses mee. “Bij mij zal je geen espuma’s, schuimpjes of gellekes vinden. Ik hou van een eenvoudige keuken met klassieke gerechten waar ik een eigen twist aan geef.”

Tagliata. © Jan Van der Perre

Dat tovert Sophie enkele tellen later op tafel met een ‘tagliata’, sneetjes kortgebakken rundvlees geserveerd op een bedje van ruccola en afgewerkt met Parmezaan-schilfers en balsamico. “Alles gebeurt in samenspraak met de gastvrouw/-heer. Ik doe een aantal suggesties die kunnen wisselen naargelang het seizoen, maar ze kunnen ook hun eigen wensen doorgeven. Een aantal voorbereidingen doe ik al thuis, maar de ‘final touch’, zoals het afbakken van vlees of vis doe ik ter plaatse. Tijdens het koken, geef ik, als de mensen dat willen, graag ook enkele tips & tricks. Zout je vlees bijvoorbeeld niet voor maar tijdens het bakken. Ik doe zelf de boodschappen en ook voor aankleding en decoratie kan ik zorgen.”

Sophie is bezig met de voorbereidingen. © Jan Van der Perre

Dan rest er nog het dessert. “Dat maak ik, meestal niet zelf”, geeft ze toe. “Een eenvoudige chocomousse of tiramisu nog wel, maar als mensen iets verfijnder willen, doe ik een beroep op Zoet by Gill. Zo werk ik voor bijpassende wijnen ook samen met Vinotalia. Ieder zijn ding.”

Naast de homecooking en traiteurservice zijn voor het weekend bij Food & Dreams ook take away gerechten te bestellen met soep, een vlees- en visgerecht en een gerechtje voor de jongsten. Ook gaat Sophie de catering verzorgen bij eventolocatie BernArt in Schelle.

Bart Roggeman

www.foodendreams.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners