Berberaap die op klein appartement als huisdier werd gehouden in beslag genomen

Berendrecht -

De Antwerpse politie heeft dinsdag een berberaap in beslag genomen. De eigenares hield het diertje op een klein appartement in Berendrecht, ook al is het verboden om berberapen als huisdier te houden. De aap werd overgedragen aan een gespecialiseerd opvangcentrum.

jtp

De bal ging aan het rollen na een melding van een buurtbewoner. “De berberaap had zichzelf vermoedelijk bevrijd uit het appartement en was door meerdere getuigen gezien op een terras aan het gebouw”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. Bij een eerste controle verleende de eigenares geen toegang tot het appartement.

“Uit verder onderzoek werd duidelijk dat er geen uitzondering was verleend aan de dame voor het houden van dit soort dieren. Zo’n dier in een woonomgeving opsluiten houdt ernstige risico’s in op de openbare veiligheid, de volksgezondheid en het welzijn van het dier zelf”, verduidelijkt Migom.

In het belang van het dier en ook voor de veiligheid van de buurtbewoners, voerde de lokale recherche leefmilieu een huiszoeking uit. “De aap werd uiteindelijk aangetroffen in een woning in Berendrecht. Hij werd overgedragen aan een gespecialiseerd opvangcentrum. Daar gaat het nu voor een periode in quarantaine, waarna zal onderzocht worden waar het dier herenigd kan worden met zijn soortgenoten.

LEES OOK. Ook in Ekeren werd al eens een jonge berberaap — met pamper — gevangen

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio