Elise Van Sas, Ayke Gubbels, een leerling, Danïelle Van Ast, Jinnih Beels, Bouchra Hashassi en Griet De Craen. © Jan Brys

Straffe madammen houden leerlingen van KA Merksem in hun ban

Merksem -

De internationale Vrouwendag is in Merksem niet ongemerkt voorbij gegaan. Zes vrouwen uit verschillende sectoren vertelden hun wedervaren aan de laatstejaars van de school. Nadien gingen de leerlingen in kleine groepjes in gesprek met de vrouwen.

Uit de ondernemerswereld was Bouchra Hashassi van de partij. Zij is oprichter en drijvende kracht achter Washville, een ecologische carwash voor trucks. Griet De Craen van de VRT-nieuwsdienst vertegenwoordigde de journalistiek, Jinnih Beels zat er voor de politieke wereld, Daniëlle Van Ast is algemeen directeur van de Scholengroep Antwerpen, Ayke Gubbels vertegenwoordigde de vzw Punt en Yellow Tiger Elise Van Sas kwam uit de sportwereld. 

De dames gingen geen taboe uit de weg. Onderneemster Bouchra Hashassi sloot het panelgesprek af met een goede raad voor alle leerlingen. “Als ik in die eerste dagen van mijn bedrijf mijn mannetje niet had gestaan, dan had ik hier nu niet gezeten”, zo klonk het.

Directeur Eddy Marchand toonde zich na afloop zeer tevreden over dit panelgesprek. “Het is duidelijk dat we op de goede weg zijn, maar er blijft nog wel een hele weg af te leggen. Het is de tweede keer dat we een dergelijk gesprek organiseren met Vrouwendag en ik weet zeker dat dit loont”. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners