Pittig duel tussen doelpuntenmaker Jordi Kreydt en Jarne Vrijsen. © mpics

Jordi Kreydt behoedt Kontich met doelpunt in slotfase van nederlaag tegen Geel: “We mogen best fier zijn op dit resultaat”

Kontich pakte zaterdag een felbevochten punt in de topper tegen ASV Geel. Rood-geel was in de eerste helft nergens, maar werd in de slotfase beloond voor een erg sterke tweede helft. “Misschien zat er zelfs meer in”, meent doelpuntenmaker Jordi Kreydt.

Marc Kempen

Eerlijk is eerlijk, voor de pauze was Kontich duidelijk de mindere ploeg. “Dat is zo”, is Kreydt eerlijk. “We hadden weinig balbezit en er sloop onrust in ons spel. Vraag mij niet naar de oorzaken. Zo gaat het soms in het voetbal. Maar toch, ook in de eerste helft toonden we ons enkele keren gevaarlijk. We hadden echt wel op voorsprong kunnen komen en dan had de match anders kunnen lopen.”

In de tweede helft zagen we een heel ander Kontich, dat de wedstrijd domineerde. “De hele tweede helft was voor ons. Dat ik zelf die gelijkmaker luk, is totaal onbelangrijk. Scoren is altijd leuk, maar binnen onze groep is het van geen enkel belang wie de bal tegen de netten duwt.”

Kreydt stond ook nog wel even stil bij een reeks gemiste kansen in de tweede helft. “Daardoor zit ik wel met gemengde gevoelens. Misschien zat er wel meer in. Maar ik ben allicht te streng voor onszelf. We mogen best fier zijn op dit resultaat. Weinig ploegen zullen hier een punt komen halen. We hielden Geel van de driepunter, dat is belangrijk”, beseft Kreydt maar al te goed.

Kontich mag nu gaan uitkijken naar de volgende topper, zaterdag in eigen huis tegen Wezel. “Als we tegen hen opnieuw een goed resultaat kunnen neerzetten, dan gaan ze met ons nog rekening moeten houden. Dan doen we mee voor de prijzen tot op de laatste speeldag. Onze groep zit immers heel sterk in elkaar”, besloot de doelpuntenmaker op een positieve noot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen