©  Bart Borgerhoff

Robbe Kil beleeft weinig vreugde aan 60ste doelpunt voor Cappellen: “Het geluk van de voorbije maanden laat het wat afweten”

Net als vorige week tegen Pepingen-Halle slaagde Cappellen er niet in afstand te nemen van een degradatiekandidaat. “We zitten blijkbaar in een periode van net niet”, zucht Robbe Kil, die daardoor weinig vreugde puurde uit zijn zestigste doelpunt voor Cappellen.

Een feilloos binnengeschoten strafschop van Kil leek Cappellen op weg te zetten naar de overwinning, maar uit een minimum aan kansen puurden de bezoekers het hoogst haalbare rendement. “Niet alleen de voorsprong, maar vooral de manier waarop die tot stand kwam, gaf enorme voldoening”, blikt de Cappelse centrale middenvelder terug. “Aan de strafschop ging een prachtige collectieve aanval vooraf, waarbij we de bal gedurende geruime tijd perfect rondspeelden tot we een gaatje vonden. Als Jonas Van Kerckhoven niet foutief was gestopt, was het een doelpunt uit het boekje geweest.”

Ontbrekend tikkeltje geluk

“Na onze voorsprong hadden we de wedstrijd onder controle, alleen wou het geruststellende tweede doelpunt niet vallen. Enkele weken geleden kenden we de luxe dat we uit het niets konden scoren, maar nu doorworstelen we een periode van net niet. Aan goede wil en inzet ontbrak het zeker niet en ook van onderschatting van de tegenstrever was absoluut geen sprake. We hebben tot diep in de blessuretijd jacht gemaakt op de winnende treffer, maar het mocht niet zijn. Het onontbeerlijk tikkeltje geluk dat wij bij het scoren niet hadden, viel dan de bezoekers wel te beurt. Een ongevaarlijk schot kreeg een onverwachte curve, waardoor Björn Joossens op het verkeerde been werd gezet. Bijzonder jammer natuurlijk, want hoewel we geen wereldpartij speelden, verdienden we wel te winnen op basis van het aantal kansen. De bezoekers kregen er één voor de rust, maar uitgezonderd van een laat afstandsschot konden ze ons verder niet verontrusten.” Naast de voldoening voor zijn achtste seizoenstreffer, zijn zestigste voor Cappellen, liep Robbe met zijn derde gele kaart ook een lichte ontgoocheling op. “Samen met Björn Joossens heb ik tot op heden alle minuten volgemaakt. Dat ik dan eens mag rusten, kan misschien geen kwaad, ook al ben ik er telkens graag bij. Ik ben trouwens nog maar de derde Cappellenspeler die een gele schorsing moet uitzitten, wat aangeeft dat we tot de sportiefste ploegen van de reeks horen, wat toch ook wel een verdienste is.” (en)

Vastgoed

Jobs in de regio