De inzamalactie voor Oekraïne op de terreinen van DTB Logistics in Nieuwmoer breidt alsmaar verder uit. © RR

Wuustwezel steunt hulpactie Essens koppel voor Oekraïne in Nieuwmoer

Wuustwezel, Essen, Kalmthout -

Deze week zetten Kristof Van Deyck en zijn Oekraïnse vriendin Khrystyna Smetaniak een hulpactie op voor Oekraïne en de vluchtelingen aan de grens met Polen. Naast Essen en Kalmthout steunt nu ook Wuustwezel de actie. De teller van de crowdfunding staat intussen op meer dan 11.000 euro.

“Er worden heel wat mooie initiatieven genomen en de solidariteit is ook groot in Wuustwezel. We verwijzen onze inwoners graag door naar de lopende hulpacties en vullen de lijst geregeld aan op zowel de gemeentesite als op Facebook”, verduidelijkt burgemeester Dieter Wouters (CD&V).

Het is niet zo dat ook Wuustwezel mee de brandstofkosten van het transport naar Oekraïne financiert zoals Essen en Kalmthout. “Daarover is nog niet gesproken, maar we juichen de actie wel toe.”

Het initiatief van Kristof Van Deyck en de Oekraïense Khrystyna Smetaniak dijt verder uit. © RR

Slaapgerief en camouflagenetten

Op het terrein van DTB Logistics in Nieuwmoer loopt de inzamelactie intussen op volle toeren. Naast droge voeding en babyvoeding, medische en hygiënisch materiaal is er ook nood aan slaapgerief en zaklampen met batterijen.

Er is ook grote nood aan powerbanks op zonneënergie en draad voor camouflagenetten. “Mensen maken daar nu momenteel zelf camouflagenetten van draad en stof, maar zitten bijna zonder draad. Geen nylon, want dit is niet vuurbestendig. Draad, maar ook camouflagenetten op zich zijn welkom”, melden de initiatiefnemers.

De geldinzameling via crowdfunding loopt ook goed. De teller staat momenteel op ruim 11.000 euro. “Met dat geld kopen we medisch materiaal aan bij een farmaceutische groothandel”, verduidelijkt Kristof Van Deyck.

 (ella)

www.wuustwezelhelptoekraine.be
Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio