©  n.n.

VUB stelt Jan Danckaert aan als interim-rector na gedwongen vertrek Caroline Pauwels

De Vrije Universiteit Brussel stelt Jan Danckaert aan als interim-rector na gedwongen vertrek Caroline Pauwels door ziekte. Dat meldt de VUB in een persbericht.

ltoBron: BELGA

“Caroline Pauwels legde verleden week noodgedwongen haar taken neer door ziekte. Samen met de vicerectoren Karin Vanderkerken voor onderzoeksbeleid, Romain Meeusen voor internationaliseringsbeleid en Hugo Thienpont voor innovatie- en valorisatiebeleid zal Jan Danckaert het beleidsplan en de prioriteiten van Caroline Pauwels verder uitrollen. Tegelijk worden ook de verkiezingen voor een nieuwe rector georganiseerd. De ambtstermijn van deze laatste zal bij de start van het nieuwe academiejaar 2022-23 aanvangen”, staat er te lezen in het persbericht.

Jan Danckaert zal zich de komende maanden prioritair toeleggen op de werking van EUTOPIA European University, de alliantie van tien universiteiten in Europa, de verdere groei van de VUB als referentie op het vlak van onderzoek en ontwikkeling, de kordate aanpak en preventie van ongewenst grensoverschrijdend gedrag en het welzijn van personeel en studenten.

LEES OOK. Een wensboom voor VUB-rector Caroline Pauwels (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER